Supratau, kad nėra normalu girdėti tokias kalbas. Pradėjus bendrauti, auklėtojos veide visada buvo matyti perdėta šypsena. Dukrytė nenešioja sauskelnių, bet auklėtoja liepė jų atnešti, nes grupėje yra naujos lovytės ir čiužinukai. Ar tai normalu? Sužinojau, kad spintelės susidėti savo daiktams nėra, turėtumėm su kažkuo dalintis.

Palikau savo mergaitę žaisti grupėje ir išėjau pildyti dokumentų.

Užpildžiusi reikiamus dokumentus, maždaug po 20 minučių nutariau užsukti pažiūrėti, kaip jai sekasi. Dukrytei buvo gerai ir labai patiko būti su vaikais. Tačiau auklėtoja man pareiškė, kad 20 min. jau praėjo ir šiai dienai jau gana, neleido mergaitės palikti ilgiau! Vaikas nori žaisti, būti darželyje su kitais vaikais, o jam neleidžiama... Atvedė dukrytę į rūbinę ir liepė keliauti namo.

Mano mergaitė bėgo atgal į grupę, bet buvo užtrenktos durys! Auklėtoja užkabino duris kabliuku, kad vaikas nebeįeitų. Kai mergaitė po tokių veiksmų pradėjo verkti, atėjusi ponia auklėtoja pareiškė, kad aš, mama, nesusitvarkau su savo vaiku. Man buvo šokas!

Paklaususi, kaip ji susitvarko su 15 ne savo vaikų, gavau tokį atsakymą: „Jei jums atrodo, kad mušame, tai neveskite į darželį.“

Mano manymu, jei kyla tokios mintys, vertėtų suabejoti ir visiems tėveliams susimąstyti, kur ir kam palieka savo mažuosius. Darželių pasirinkimas yra didelis, nematau bėdų, bet tokiam žmogui savo vaiko nepalikčiau už jokius pinigus. Pirmą kartą buvo taip traumuojamas vaikas.

Darželio valdžia atsiprašinėjo už nesusipratimus, bet tai nėra darželio problemos, didžiausia problema – lopšelio auklėtoja. Pabėgome tą pačią dieną. Per vargus atgavome sveikatos pažymą ir kitą dieną jau keliavome į kitą darželį. Dabar tikrai esame laimingos!

DELFI už šio rašinio turinį neatsako, nes tai yra subjektyvi skaitytojo nuomonė!

Norite pasidalyti savo patirtimi? Rašykite el. paštu pilieciai@delfi.lt su prierašu „Darželis“ ir išreikškite savo nuomonę!