Pavyzdžiui, neseniai straipsnį apie atostogų kainas komentavęs DELFI skaitytojas atkreipė dėmesį, kad atostogaudamas Egipte nusistebėjo lietuviams organizuojamų ekskursijų brangumu.

„Neseniai teko būti Egipte, kur turistų – 15 kartų mažiau nei būdavo, jų valiuta nukritusi, bet organizuojamos ekskursijos lietuviams už kosmines kainas, pavyzdžiui, į Luksorą iš Hurgados – 95 JAV doleriai, o už nuvažiavimą panardyti į gretimą paplūdimį – net 40 JAV dolerių, nesikuklina mūsų „verslinykai“, – rašė skaitytojas.

Klausiame jūsų – kas jus nustebino, nuvylė, su kokiomis gudrybėmis atostogaudami susidūrėte, ko patartumėte vengti, kur važiuoti, o ką praleisti? Papasakokite ir padėkite kitiems susiorganizuoti svajonių atostogas! Pasidalykite patirtimi, papasakokite, kiek išleidote, ir atskleiskite, kokią sumą vis dėl to reiktų skirti skirtinguose pasaulio kraštuose ir Lietuvoje.

Už geranoriškumą dalijantis patirtimi su kitais, trims jūsų skirsime po prizą – po V. Papievio knygą „Vienos vasaros emigrantai“. Savo patirtis siųskite spausdami pilką mygtuką žemiau arba el. paštu pilieciai@delfi.lt su prierašu „Atostogos“ iki gegužės 18 d. Konkurso laimėtoją paskelbsime gegužės 30 d.

Apie knygą

„Į išsvajotą Paryžių iš už sugriuvusios geležinės uždangos atvykęs jaunas lietuvis trokšta išsilaisvinti iš slegiančios praeities, įsilieti į margą didmiesčio gyvenimą, tapti savu tarp svetimų. Sutikti personažai, siejami vienatvės baimės ir baimės netekti vienatvės, moko jį įvairių kasdienos banalybės užkalbėjimo taktikų. Pakerėtas Senos pakrančių madonos, paslaptingos klošarės Nathalie, įsimylėjęs nutrūktgalvę artistę Melanie ir tapęs Tilto kompanijos – laisvamanių menininkų grupės – dalimi, Valdas pasineria į žaižaruojantį, tamtamų ritmu pulsuojantį miesto gyvenimą.

Išskirtinis Valdo Papievio stilius, užburianti sakinių ritmika veda į subtiliomis metaforomis tapomą miestą, atveria po buities rūpesčiais paslėptus jausmus, išlaisvina vaizduotę ir iš tiesų akimirkai sustabdo laiką.

„Vienos vasaros emigrantai“ – Valdo Papievio romanas apie klajūnišką gyvenimą Prancūzijoje, pirmą kartą išleistas 2003 metais. Rašytoją išgarsinę vėlesni romanai tarsi pratęsia šioje knygoje pasakojamą autobiografiniais motyvais paremtą istoriją, kurioje plėtojamos rašytojui rūpimos laiko, atminties, tapatybės, santykių su žmonėmis ir aplinkos ženklais temos.

Konkurso taisyklės:

1. Konkursas pratęsiamas iki gegužės 18 d., 23:59 val. – iki šios dienos galima siųsti tekstus, kurie portale gali būti publikuojami ir vėliau;

2. Dalyvauti žaidime gali visi. UAB „Delfi“ darbuotojai žaidime dalyvauti negali;

3. Nugalėtojai/-os renkami redakcijos ir dėl gausaus dalyvavimo konkurse bus skelbiamas gegužės 19 d. iš visų dalyvavusių žaidime. Nugalėtojas ar nugalėtoja bus skelbiamas konkursiniame tekste ir jam/jai pranešama asmeniškai žaidime nurodytu el. paštu.;

4. Konkurso prizas – 3 dalyviams – po V. Papievio knygą „Vienos vasaros emigrantai“;

5. Konkurso dalyvis sutinka su šiomis Taisyklėmis ir pareiškia, kad jis/ji pateikia savo duomenis delfi.lt savo noru ir sutinka, kad jo/jos pateikti duomenys, būtų saugomi delfi.lt duomenų bazėje 3 savaites. Konkurso dalyvis pateikia savo duomenis delfi.lt tam, kad tretieji asmenys (šiuo konkrečiu atveju konkurso prizo steigėjas) galėtų prie šių duomenų prieiti, juos peržiūrėti ir kopijuoti, norėdamas susisiekti su konkurso dalyviais.

Savo patirtis siųskite spausdami pilką mygtuką žemiau arba el. paštu pilieciai@delfi.lt su prierašu „Atostogos“ iki gegužės 19 d.

Dėkojame visiems dalyvavusiems konkurse! Knygas padovanosime šių istorijų autoriams: „Ko išmokau per savo pirmąją kelionę į Londoną“, „Po to, ką išvydau viešbutyje, ilsėtis į Palangą nebevažiuoju“, „Dirbu Klaipėdos apskrityje – žinau, kur geriausia atostogauti Lietuvoje“. Jiems parašysime asmeniškai.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (32)