Kai nuvažiavome į prieglaudą, buvo labai sunku – daug akučių, daug žvilgsnių, kurie tikisi, kad pasirinksi būtent jį. Kad ir kaip norėjau, kad ir kaip buvo gaila, reikėjo išsirinkti vieną. Apžiūrėjome visus, su visais pasilabinome, pabendravome, bet kai pamačiau už stiklo 3 mažuliukus, išsigandusius, bijančius, neabejojau, kad vienas iš jų bus mūsų.

Nieko nelaukdama, vieną iš 3 paėmiau į glėbį ir išsinešiau, pasakiau, kad šis bus mūsų. Neįmanoma atpasakoti to jausmo, kai laikiau išrinktąjį ant rankų šalia savęs, tai buvo lyg magnetas, kurio nepavyksta atitraukti. Tuomet šuniukui buvo 4 mėnesiai. Pradžia buvo labai sunki – Koksas turėjo traumą, jis bijojo visų – žmonių, gyvūnų, daiktų. Jis matė, kaip kiti šunys sudraskė jo mamą.

Jeigu kalbėčiau apie išdaigas, kurias jis yra iškrėtęs, tikriausiai neužtektų vienos nakties viskam aprašyti. Bet labiausiai jis mėgdavo graužti baldus, batus, yra linkęs kerštauti, jeigu jam kažkas nepatiks ar nepasiimsi jo kartu, grįžęs lauk staigmenos.

Naktys būna įvairios: kartais sapnuoja ir pradeda urgzti ar aimanuoti, loti, nepatinka naktį būti užkabintam, tuoj pat parodo nepasitenkinimą. Rytais stebi, žiūri tiesiai į akis ir laukia, kada pasikviesime atsigulti šalia. Kadangi miega su mumis lovoje, leidžiame jam viską, kad kuo daugiau džiaugtųsi, kad būtų laimingas.

Iš pradžių buvo nelengva, kol ji priprato, įgavo mūsų pasitikėjimą, kol leido jį mylėti ir galiausiai pamilo mus. Šiandien Koksui – 2,5 metų. Esam lankę mokyklą ir net sudalyvavę „Lesės“ organizuotoje parodoje, kurioje užėmėme 2 vietą! Esame stiprūs, sveiki ir laimingi.

VšĮ „Gyvūnų gerovės iniciatyvos“ projekto „neBrisius.lt“ idėja užsikrėtė nuo Amerikoje vykusio „Why We Rescue“ ir, gavę idėjos autorių leidimą bei palaikymą, pradėjo analogišką ilgalaikį projektą Lietuvoje. Projekto metu fotografuojami žmonės su augintiniais, priglaustais iš prieglaudų ar gatvės, talpinamos jų laimingos istorijos, kurios, tikimės, užkrės vis daugiau ir daugiau žmonių! Prisijunk prie projekto „neBrisius.lt“! Dėl detalesnės informacijos kreipkitės el. paštu info@ggi.lt.