Grįžtant iš jo, jau pravažiavus Kauną, priešais save pastebėjau labai keistai vairuojamą automobilį. Jis persekiojo automobilį, važiuojantį leistinu greičiu magistralėje, „įsikabindamas“ jam į uodegą arba susigretindamas ir blokuodamas abi juostas. Aplenkdavo, lėtindavo ir vėl priversdavo vairuotoją jį lenkti.

Tokie manevrai privertė mane sulėtinti greitį, laikytis saugaus atstumo ir stebėti situaciją. Toks kvailiojimas tęsėsi gal 10-15 min., o gal ir ilgiau, kol „kvailiojantis“ vairuotojas „paleido“ automobilį.

Tada keistuolis sulėtino greitį, kol aš atsiradau už jo. Galvojau, gal man „paspausti“ ir lenkti, bet tik kai pabandžiau tą padaryti, tas automobilis irgi paspaudė pedalą ir neleido man jo lenkti. Po to tai važiavo greičiau, tai lėtino...

Pagalvojau, ką padarysi, kvailių būna, aš „pasivilksiu“ iš paskos. Bet automobilis, būdamas prieš mane, nežinia kodėl paspaudė stabdžių pedalą ir sustojo magistralėje. Man dėl streso širdis į kulnus nušoko, bet savo automobilį suvaldžiau ir susidūrimo išvengiau.

Tada lyg niekur nieko automobilis nuvažiavo ir pasuko artimiausiame posūkyje – dabar tiksliai nepasakysiu, ar Panevėžio, ar Kėdainių, ar Raseinių link, nes tai nutiko seniai. Įvykį atsimenu kaip dabar – buvau šoko būsenoje.

DELFI už šio rašinio turinį neatsako, nes tai yra subjektyvi skaitytojo nuomonė!

Ar kelyje esate pastebėję chuliganų, kurie, pavyzdžiui, vijosi jus ar specialiai trukdė kitiems vairuotojams? Pasidalykite savo patirtimi ir pamokomis, kad kitiems vairuotojams netektų nukentėti, el.p. pilieciai@delfi.lt.