Kariai susitikimą pradėjo pasakojimu apie Lietuvos kariuomenę, savo batalioną ir profesiją, bei parodė paruoštą edukacinį filmą apie kariuomenės veiklą. Pasibaigus filmui pademonstravo šaunamuosius ginklus, kareiviškas kuprines, šalmus, liemenes ir dujokaukes. Pasakojo kiek sveria kuprinės ir kiek kilometrų su jomis reikia nueiti. Vaikai ir auklėtojos turėjo galimybę pasimatuoti šalmus, užsidėti kuprines ir pakilnoti šaunamuosius ginklus. O keli vaikai išdrįso viską „užsidėti“ ir į rankas paimti ginkluotę. Bataliono atstovams tai sukėlė šypsenas, nes „apsiginklavę“ vaikai sunkiai stovėjo ant kojų.

Į Zapyškio lopšelį-darželį visuomenės sveikatos priežiūros specialistė Živilė pakvietė Zapyškio pagrindinės mokyklos priešmokyklinę ugdymo grupę, kuriems labiausiai patiko veido maskuotė. Ji sudaryta iš trijų spalvų kaip ir karių apranga: juodos, žalios ir rudos spalvų. Bataliono atstovai parodė kaip reikia tepti maskuotę ant veido, o vėliau leido patiems išbandyti.

Pabaigoje svečiai iš Juozo Vitkaus inžinerijos bataliono vaikams pademonstravo, iš ko sudarytas „sausas davinys“, kai kariai išeina į žygį ir šalia neturi virėjo. Vaikams buvo įdomu paskanauti ir patiems įvertinti „kareiviško maisto“ skonį, be to, jiems buvo išdalintos atminimo dovanėles, leista apžiūrėti kareiviškomis spalvomis išmargintą visureigį.

Zapyškio lopšelio-darželio ir pagrindinės mokyklos priešmokyklinės ugdymo grupės vaikai entuziastingai ir noriai dalyvavo edukacinėje veikloje, kurios tikslas – ugdyti pilietiškumą. Kariai išvyko palikę visus murzinais veidais, bet plačiomis šypsenomis ir kvietimu aplankyti dažniau.