Čekiškas sauskelnes perkame iš žmonių, kurie jas atveža iš Lenkijos. Per mėnesį sunaudojame 6 pakuotes, vienoje yra 54 vnt. sauskelnių. Viena pakuotė kainuoja nuo 7 eurų, tai per mėnesį visa tai kainuoja 42 eurus. Taip pat perkame drėgnas servetėles užpakaliuko, žaisliukų ir pan. valymui. Mėnesiui reikia 9 pakelių. 1 vnt. kaina – 0,89 euro. Per mėnesį iš viso – 8 eurai.

Mišinį perkam baltarusišką, nes jis mums – pigiausias. 10 pakelių mėnesiui atsieina 35 eurus. Tuomet paklotukai, nes norime, kad mūsų mergaitei būtų visada švaru ir patogu. Daug keliaujant jie taip pat praverčia. Paklotukų 10 vnt. pakelis vaistinėje kainuoja 13 eurų. Mėnesiui reikia dviejų pakelių – 26 eurai. Virškinimą skatinantis ir viduriams užkietėti neleidžiančios gerosios bakterijos: mėnesiui reikia 3 pakelių po 10 vnt. Vieno kaina – apie 9 eurus. Tai – papildomi 27 eurai. Žinoma, norisi ir nupirkti ką nors gražaus ar mielo, pavyzdžiui, kokių drabužėlių ar bent vieną žaisliuką... Tam per mėnesį pavyksta išleisti apie 20 eurų. Kadangi gyvename pas tėvus, tai ir už pragyvenimą ir maistą turime duoti 100 eurų kas mėnesį.

Taigi, bendrai pati išleidžiu apie 258 eurus per mėnesį. Man pačiai lieka apie 80 eurų, už kuriuos turiu pasirūpinti, kad galėčiau vyrui nupirkti ką nors skanaus, pasilepinčiau bent kartą per mėnesį keliomis procedūromis ir atidėčiau pinigų į taupyklę.

Čia yra pinigai, kur išleidžiu gautą vaiko priežiūros atostogų išmoką.

Nepaminėjau, kad taip pat su mumis gyvena ir mano vyras, kurio atlyginimas skiriamas kitiems mažosios poreikiams tenkinti – masažams 2 kartus per savaitę, vienas kainuoja 20 eurų ir trunka 30-45 min. Taip pat jį leidžiame maistui ir kitiems mūsų poreikiams. Turiu paminėti, kad teko atsisakyti pasilepinimų ir kitokių malonumų, kuriuos leisdavome prieš gimstant vaikui. Tam tiesiog nelieka pinigų.

Drįsčiau teigti, kad mūsų šeimos pajamos yra vidutinės, bet gyvenam nuo atlyginimo iki atlyginimo. Mes dar turime visada būti pasiruošę ekstra atvejams – nenumatytoms išlaidoms, t.y. esame atsidėję bent 150 eurų. Turint tokį mažą vaikelį, niekada nežinai, kur teks leisti pinigus.

DELFI už šio rašinio turinį neatsako, nes tai yra subjektyvi skaitytojo nuomonė!

Klausiame – ar jums per mėnesi pakaktų 238 eurų minimaliems poreikiams patenkinti? Per kiek laiko išleidžiate šią sumą? Papasakokite, kaip per mėnesį skirstote savo išlaidas ir ką nurodyta suma galėtų „padengti“. Laukiame jūsų minčių el.p. pilieciai@delfi.lt su prierašu „Pinigai“!