Didžiąją dalį festivalyje startuosiančių talismanų sudaro krepšinio komandų atstovai, tačiau jiems rimtą iššūkį turėtų mesti du žiemos sporto šakas reprezentuojantys talismanai – „Hockey Punks“ Panda bei „Snow arenos“ atstovas Sniegius.

Druskininkų „Snow arenos“ atstovai teigė, kad jų simbolis Sniegius šiuo metu gyvena žiemos festivalio nuotaikomis, o besiruošdamas pasirodymui, tūno sporto salėje kiaurą parą.

„Sniegius nuo krūtinės stumia 180 sniego kilogramų, 100 metrų nubėga per 9 sniego sekundes, o visa tai vainikuoja gardi 60 kilogramų ledo luito vakarienė. Niekas daugiau jo šiuo metu nedomina. Nepavydime tiems oponentų pusėn stojusiems talismanams, jų laukia sunkus metas“, – kalba druskininkiečiai.

„Hockey Punks“ Panda taip pat mano, kad prieš vasaros sporto atstovus turės pranašumą: „Ledo ritulio aikštelę pažįstu puikiai, likus kelioms savaitėms iki žiemos festivalio festivalio pradėjau ruoštis slidinėjimo rungčiai. „Hockey punks“ vyrai vasario 4 dieną irgi žais rungtynes – stengsimės tądien iškovoti dvi pergales.“

Tuo tarpu krepšinio klubų simboliai taip pat nenusiteikę pasiduoti ir ketina įrodyti, kad jie yra galingi ne tik savo salėse.

„Penkiakovėje pasigedau lapių medžioklės rungties, tačiau rankų nenuleidžiu ir intensyviai ruošiuosi žiemos rungtims – Gedimino kalnas nuo mano slidinėjimo baigia subyrėti. Tikiuosi ne veltui. Oponentai labai stiprūs, bet aš kovosiu iki galo“, – ryžtingai nusiteikęs „Lietuvos ryto“ Vilkas.

Jam antrina ir Klaipėdos „Neptūno“ atstovas Neptūnas: „Niekam nekyla abejonių, kad „Neptūno“ talismanas savo namų arenoje yra vienas geriausių Lietuvoje ir Europoje, bet ar vienas geriausių talismanų įvairiose kitose rungtyse – tai sužinosime jau labai greitai. „Neptūno“ klubo šūkis – „Istoriją kuriame kartu“, todėl mums visada smagu prisidėti prie kažko naujo kūrimo, šiuo atveju prie nacionalinių talismanų varžybų.“

Kauno „Žalgirio“ Žalgirinis sako: “ Nekantriai laukiu šio renginio, pirmą kartą savo jėgas vienas prieš kitą demonstruos Lietuvos talismanai. Tai kažkas naujo! Išbandysiu save tokiose užduotyse, kuriose niekada nesu dalyvavęs ir net nebuvau pagalvojęs, kad galėčiau. Specialiai renginiui nesiruošiu – bus įdomiau išbandyti viską pirmą kartą. Apie pergalę negalvoju, mano tikslas – gerai praleisti laiką ir pasilinksminti su atvykusiais žiūrovais.“

Pramoginės penkiakovės rungtyse dar startuos Panevėžio „Lietkabelio“ Vėžiukas, Utenos „Juventus“ Juvė, „LTeam“ Ąžuolas. Apsivilkę savo kostiumus, jie demonstruos savo sugebėjimus dailiojo čiuožimo, ledo ritulio, šuolio nuo tramplino, gatvės šokių ir slidinėjimo rungtyse.

Festivalio organizatoriai kviečia į renginį atvykti šeimas su vaikais, kuriems yra paruoštos specialios rungtys ir pramogos, o nuotaikingos sporto talismanų varžybos mažiesiems suteiks daug džiaugsmo.

Daugiau informacijos apie LTeam žiemos olimpinį festivalį ir dalyvių registracija puslapyje www.lteam.lt.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją