Diskusijos dalyviai sutiko, kad tėvų „įkaltos“ tiesos neskubėti tuoktis ir pirmiausia susikurti pagrindą po kojomis, ilgainiui „atmušė“ norą kurti visaverčius santykius.

DELFI skaitytojas Tomas teigė, kad seksas yra normalus žmogaus instinktas, kuris turi būti patenkintas, o santykiai gali tapti tik sunkia finansine našta.

„Sekso visi nori, nes tai elementarus fiziologinis poreikis, kuris veikia visus sveikus žmones. O santykiai nėra, todėl yra lengvai kontroliuojami proto. Šiais laikais protas tiesiog rėkte rėkia, kad nereikia jokių santykių, o ypač santuokų. Kalbu iš vyrų pusės. Tik jauni, naivūs, nepatyrę, arba beviltiški idiotai nori santuokos. Vedybos ir vaikai, dėl šiuolaikinės teismų praktikos, yra absoliuti moters pergalė prieš vyrą, be jokios galimybės apsiginti. Esi kaltas besąlygiškai... Nedaugelis nori būti tais kaltais, nieko blogo nepadarę...“, – aiškino jis.

Kita diskusijos dalyvė atviravo, kad jau nuo vaikystės tėvai „gąsdina“ atžalas, kad rimtai įsipareigoti ir ieškoti antrosios pusės reikia pradėti tik užsitikrinus stabilų gyvenimą.

„Juk visą laiką mums buvo kartojama tik „neprisidirbk“ vaikų, tik ne tai, tik netekėk jauna, pamatyk pasaulį, mokslus baik, turėk pagrindą po kojomis, vyrą per padidinamąį stiklą rinkis ir labai gerai būtų, kad kuo vėliau. Visi jie tik išnaudotojai. O jūs galvojate, kai taip kartoja nuo 12 metukų, neįkala į galvą jau visam gyvenimui? Imi ir nusprendi, o kam tos problemos išvis. Taip pat to rimto pagrindo šiais laikais kaip nėra taip nėra“, – nuogąstavo skaitytoja.

DELFI skaitytoja „Margot“ pripažino, kad gyvename vartotojiškame pasaulyje ir nereikia stebėtis, kad vis daugiau jaunuolių žmones irgi vertina kaip daiktus: „Santykiai - tai darbas ir kompromisų menas. Kam reikalingas tas vargas? Mes gyvename vartojimu pagrįstame pasaulyje, o santykiams reikia laiko ir atsidavimo. Daugelis mūsų negali leisti sau tokios prabangos, todėl geriausia išeitis - santykiai be įsipareigojimų.“

Kita vertus, diskusijos dalyvė „Maja“ nenorėjo sutikti, kad santykiai yra „darbas“ ir su tinkamu žmogumi kaip tik viskas lengvai pavyksta.

„Tos idėjos, kad santykiai yra darbas, reikia dėti daug pastangų ir įsipareigoti 100 proc. yra ne mažiau žalingos. Mane ir daug mano draugų jos skatino laikytis įsikibus nesveikų santykių, nes gal „per mažai stengiuosi?“, užuot pripažinusi, kad du geri žmonės nebūtinai gali laimingai kartu gyventi. Kai sutikau savo vyrą, buvome draugai, vėliau – pora. Taip ir liko, esame pirmiausia draugai ir ilgai stebėjausi, kad santykiai gali klostytis natūraliai gerai, be jokių pastangų per sukąstus dantis ( be jokių ginčų, nors jie nėra grėsmingi santykiams, jei yra pagarba). Todėl manau, kad jei nuo pradžių reikia daug pastangų, gal tikrai asmenybės gali būti nesuderinamos“, – samprotavo ji.

Ar pritariate diskusijos dalyvių nuomonei? O gal norite pasidalinti savo patirtimi? Rašykite el. p. pilieciai@delfi.lt su prierašu „Santykiai“.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (219)