Šiandien jis jau aplankė Lietuvos tautinio olimpinio komiteto būstinę (LTOK), Lietuvos Respublikos seimą ir pajudėjo Rotušės link. Pakeliui karavanas taip pat aplankė vyriausybę bei prezidentūrą, o 12 val. buvo išlydėtas iš Rotušės aikštės ir pasileido į kelionę po visą šalį.

LTOK ir bendrovės „Coca-Cola HBC Lietuva“ rengiamo Kalėdų karavano misija – padėti šalies mokykloms atnaujinti sporto inventorių, suteikti geresnes sąlygas sportuoti ne tik moksleiviams, bet ir bendruomenėms. Prie vieno seniausių labdaros projektų Lietuvoje Kalėdų karavano tikslo gali prisidėti kiekvienas.

LTOK būstinėje Vilniuje prieš didžiąsias metų šventes buvo pastatyta Kalėdų karavano dovanoms skirta dėžė, kurioje visi norintys iki gruodžio 6 d. galėjo palikti mokykloms dovanojamo sportinio inventoriaus. Tradiciškai prie Kalėdų karavano prisijungia Lietuvos institucijos, savivaldybės bei verslo bendrovės. Šiemet olimpiečių lydimas Kalėdų karavanas, gruodžio 7–10 dienomis keliaudamas per Lietuvą paaukotas dovanas įteiks 21-ai Olimpinio tinklo mokyklai ir aplankys Raseinius, Klaipėdą, Kretingą, Marijampolę, padės įžiebti Kalėdų eglutes Prienų, Kelmės ir Alytaus miestų aikštėse.

„Per 16 veiklos metų Kalėdų karavanas aplankė ir surengė šventes daugiau nei 90 Lietuvos miestų, paaukotomis lėšomis prisidėjo prie 8 mokyklų stadionų ir sporto salių renovacijos, o dovanos ir sporto inventorius atiteko daugiau nei 140 Lietuvos mokyklų“, – anksčiau sakė bendrovės „Coca-Cola HBC Lietuva“ viešųjų ryšių ir komunikacijos vadovė Gabrielė Šerėnienė, – Šis projektas yra programos „Išjudink save“, kuria kartu su LTOK skatiname žmones kuo daugiau judėti, dalis.“

Kalėdų karavano maršrutas 2016 m.:

Gruodžio 7 d.

11.00 val. – LTOK būstinė
11.30 val. – LR Seimas
11.40 val. – LR Vyriausybė
11.50 val. – LR Prezidentūra
12.00 val. – Vilniaus Rotušė
17.00 val. – Prienai, Laisvės aikštė

Gruodžio 8 d.

13.00 val. – Raseiniai, Žemaičio aikštė
16.00 val. – Kelmė, Laisvės gynėjų aikštė

Gruodžio 9 d.

13.00 val. – Klaipėda, Teatro aikštė
16.00 val. – Kretinga, Rotušės aikštė

Gruodžio 10 d.

13.00 val. – Marijampolė, J. Basanavičiaus aikštė
16.00 val. – Alytus, Rotušės aikštė

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (3)