Ji niekada nėra buvusi už kiemo ribų be priežiūros, todėl manome, kad Nova labai pasimetusi ir neberanda kelio namo... Dedame visas pastangas jos ieškodami ir šaukdami, jau tris dienas vaikštome po Aukštuosius ir Žemuosius Šančius; platiname informaciją viešai (kabiname skelbimus gatvėse, kreipiamės į veterinarijos gydyklas bei gyvūnų prieglaudas), klausinėjame sutiktų žmonių, tačiau nebežinome, kaip dar ieškoti Novytės...

Vakar vilties įžiebė keli žmonės, sakę, kad ją matė Prancūzų ir Verkių gatvės sankryžoje bei aplink daugiabučius, tačiau ieškoję ten visą dieną ir vakarą, nieko neradome.
Manome, kad ji gali būti nuklydusi į VI-ą fortą, Dainavą arba Žemųjų Šančių krantus ir Panemunę. Tačiau fiziškai negalime vienu kartu aprėpti ir ieškoti tokiose plačiose teritorijose.

Ir tai – jau trečioji šalta naktis, žymiai šaltesnė uz pirmąją. Ir kur kas šaltesnė už jos patogų ir šiltą guolį, kuriuo dalinasi su savo „sese“.

Gali būti, kad ją pamatė ir priglaudė geri žmonės, nuolat laukiame kokio nors skambučio. Tačiau, jeigu tai senyvo amžiaus žmonės, kurie nesinaudoja internetu ir nekreipia dėmesio į plakatus, o šuniuką pasiėmė kaip savą, nežinia, ar kas paskambins...

Todėl norime visų, kurie gyvena tiek Šančiuose, tiek aplinkiniuose rajonuose, dar karta paprašyti pirmiausiai paklausti savo garbingo amžiaus giminaičių, kaimynų, gyvenančių tose apylinkėse, ar jie nepriglaudė jokio šuniuko.
Taip pat norime jūsų, mielieji, paprašyti, kad, vedžiodami savo augintinius, eidami pasivaikščioti, bėgiodami apsidairytumėte ir atkreiptumėte dėmesį i mažus, juodus šuniukus, nes, tikriausiai, tarp jų bus ir Nova.

Einame iš proto ir nežinome, kuo viskas pasibaigs. Ir dar kartą prašome, visi kartu padėkime grįžti mažajai Novai namo. Susisiekti galite per feisbuką – čia.