Dalijamės skiltyje pateiktais skaitytojų pasakojimais ir kviečiame išsakyti savo nuomonę – ar neištikimybės atveju verta susitikti su meilužiu ar meiluže? Kaip manote, ar po neištikimybės įmanoma išlaikyti santykius, susigrąžinti pasitikėjimą? Jūsų minčių lauksime el.p. pilieciai@delfi.lt su prierašu „Patirtis“.

Viena iš diskusijų skiltyje pasisakiusių moterų rašė, kad jos patirtis – analogiška skaitytojos patirčiai.

„Oi, miela autore. Čia būtų per saldus kerštas, padaryti susitikimą trise ir „pasižiūrėti, jiems į akis“, paklausti to/tos, kas tavo šeimą ardo, ar „dabar laimingas, -a?“ Aš susitikau. Susiorganizavau. Man ragus įstačiusi antroji pusė pridėjo į kelnes ir sėdėjo automobilyje, o iš jo išgirdau tai, ko ji pasakyt negalėjo, nes nepajėgė prisipažint. Visiems sužinojus apie tokį faktą galvoje rėkia visų pirma vienas klausimas „Kodėl? Už ką? Ką padariau ne taip?“ Atsakymą išgirdau ir jis buvo toks paprastas, toks natūralus ir... toks, kurį mes visi ir taip žinom: nes abu to norėjo. Čia dar kartą norėčiau pabrėžti: abu“, – dalijosi skaitytoja „Analogiška patirtis“.

Tiems, kurie buvo išduoti, moteris patarė atkreipti dėmesį į tai, kad neištikimybę lemia ne vieno, o dviejų žmonių noras.

„Niekada nebūna vieno labiau kalto, kito mažiau. Nes jei taip nebūtų, tai būtų išprievartavimas. Bet išdavystė yra savanoriškas dviejų žmonių žingsnis. Šaltas dušas, bet prablaivantis, eliminuojantis labai daug širdagraužio (ir galvagraužio), sumažinantis tą kančios laiką, kurį dvasinėse kančiose turi ištverti kiekvienas ir kiekviena, sužinojęs, kad yra raguotas, kad tavo partnerio lytiniai organai turėjo betarpišką kontaktą su kito žmogaus lytiniais organais (pasakiau ciniškai, bet tai yra dalykas, kurį kiekvienam išduotam žmogui reikia įsisąmoninti). Taip nutiko. Taškas. Beprasmiškam savęs ėdimo durnomis mintimis periodui (turėtų būt) galas. Toliau – kitas etapas: spręsti, ką su santykiais daryti toliau. Čia jau labai individualu. Sprendimas priklauso tiek nuo tavo moralinio stuburo ir valios, tiek nuo to žmogaus, kuris išdavė – jį pažįstam ir žinom, ar jo atsiprašymas yra niekas, ar tik toks apgailestavimas ir gėda, kokį patiria vaikas, kai kažkas jį pričiumpa prasikaltusį, ar žmogus iš tikrųjų gailisi dėl savo poelgio, o ne dėl to, kad tave įskaudino“, – savo patirtimi dalijosi moteris.

Kita skaitytoja pasakojo į sutuoktinio meilužę nuėjusi tik pažiūrėti – su ja nesikalbėjo, bet pamačiusi nusprendė skirtis.

„Man nutiko panašiai, kai pas vyrą atėjo dirbti nauja sekretorė, jis kažkodėl pradėjo labiau rūpintis savo išvaizda, nuolat užsiėmęs ar pavargęs. Nieko nesakiau, kol negavau anoniminio laiško, parodžiau jam, jis viską neigė, sakė „šmeižtas“. O aš per daug pavydžiu, pagavau keliose situacijose jį meluojant ir to užteko. Tada norėjau pažiūrėti, kokia ji, užėjau pas vyrą į biurą ir pamačiau gašlią mergą su labai išraiškinga kūno kalba. Nieko nesakiau, kam save žemint, tiesiog vyrui pasakiau, kad išeitų, nes aš taip gyventi mulkinama negaliu ir tada daug lengviau, nei kankintis gyvenant kartu“, – rašė DELFI skaitytoja.

„Vikos“ slapyvardžiu prisistačiusi moteris sakė, kad jai buvo priešingai – sutikus naują vyro mylimąją jai palengvėjo.

„Labai knietėjo pamatyt tą, su kuria vyras susitikinėja, pamačiau ir taip palengvėjo, grįžau namo rami... Moteris visąlaik kramtė gumą, kas antras žodis – „karoče“, išgėrusi, gal dėl drąsos. Na, vienu žodžiu, nėra net ko pavydėt ir gadint nervų“, – rašė moteris.

Skaitytojui pseudonimu „Beržas“ buvo dar kitaip – jam teko dalyvauti susitikime su žmonos meilužiu, tačiau po to jis sutuoktinės nepaliko ir toliau gyvena kartu. Tiesa, nėra laimingas.

„Žmoną pagavau su meilužiu, buvom susitikę trise, tas puolė teisintis, kad nieko tarp jų nebuvo, nors kam tos kalbos, aš viską žinojau jau iki tol, kas buvo, kas nebuvo. Žmona grįžo pas mane, neatsiprašė, pasitikėjimo ja visiškai jokio neliko, gyvenam kol kas kartu, tik nežinau, ar ilgai taip galėsiu gyvent. Tiesa, žmona dabar pasidarė labai mylinti ir t.t. Na, nors prie širdies dėk“, – rašė vyras, slapyvardžiu „Beržas“.

Meilės trikampis – tikriausiai sudėtingiausia figūra santykiuose. Į jį įsipainiojus sunku nenudegti, tenka rinktis – pamiršti mylimą žmogų ir oriai atsitraukti, ar paminti savo principus, o gal net ir nešioti meilužės ar meilužio etiketę. Deja, tokioje situacijoje sunku likti neapkalbėtam – kiekvienas meilės trikampio dalyvis turi savo versiją, ir ji vieną iš dalyvaujančių paverčia kone monstru. Pažįstamas jausmas? Tuomet prašome pasidalyti savo istorija.

Patarkite tiems, kurie į jį įsivėlė, kaip nenudegti, laiku pasitraukti ir kokių ženklų paisyti! Dviems jūsų padovanosime puikius prizus – po pasirinkto DELFI grupės žurnalo 3 mėn. prenumeratą!

Laimėti galite savo istoriją siųsdami el.paštu pilieciai@delfi.lt su prierašu „Trikampis“ Jūsų anonimiškumą garantuojame.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (174)