Stovėdami parduotuvės eilėje, žiūrime į loterijos bilietus kaip kad benamis žiūri į butelį.

Tačiau benamis šioje situacijoje laimi. Mat nusipirkę loterijos bilietą turime vilties, kad gyvenimo kokybė gali stipriai pagerėti, jei tik išloštumėme milijoną ar bent jau šimtą tūkstančių eurų. O elgeta su buteliu rankoje nekuria iliuzijos, kad staiga viskas ims ir pasikeis. Jis žino, kad butelis rūmų nepastatys.

Ne apgauna, o apsigauna

Niekas mūsų neapgaudinėja. Visos loterijos vyksta sąžiningai ir yra paremtos tikimybių principu. Kuo loterijoje daugiau pasirinkimų, tuo tikimybė mažesnė. Pavyzdžiui: loterijos bilietą sudaro šeši jūsų pasirinkti skaičiai nuo 1 iki 48. Jeigu pagrindiniam prizui laimėti reikia atspėti visus 6 skaičius, tuomet tikimybė, kad jį laimėsite, apytiksliai gali būti 1:10,000,000 (viena iš dešimt milijonų). Tad tikėdamiesi, kad būtent jūs esate laimingojo bilieto savininkas, apsigaunate patys save santykiu 9,999,999:10,000,000.

Laimėsite milijoną – neteksite dviejų

Laimėję loterijoje, pirktumėte viską iš eilės – naują automobilį, televizorių, būstą, kruizą aplink pasaulį... Ir daugiau nieko nebepirktumėte, nes nebeliktų pinigų. Žinoma, prabangiu gyvenimu nesiskųstumėte, todėl būtent dėl to negalėtumėte susitaikyti su milijono netektimi ir pradėtumėte leisti savo santaupas.

Išnaudokite vieną eurą tikslingai

Vietoj to, kad pirktumėte loterijos bilietą, įmeskite tą vieną eurą elgetai, sėdinčiam prie parduotuvės išėjimo. Taip bent jau pasielgsite ne egoistiškai ir pradžiuginsite save ne loterijos bilietu, kuris nieko neduos, o altruistiškumu.

Prizą išleisite per kelerius metus

Pasak NEFE (nacionalinis finansinio švietimo fondas), 70 proc. žmonių, staiga laimėję krūvą pinigų, neteks jų per kelerius metus. Tačiau jeigu esate įsitikinę, kad gimėte po laimingu aukso puodu, tuomet nenustokite tikėję, kad loterijos bilietas, kurį nusipirksite šį kartą, atneš sėkmę.

DELFI už šio rašinio turinį neatsako, nes tai yra subjektyvi skaitytojo nuomonė!