Taip pat žiūrovai turės išskirtinę galimybę pamatyti, kaip lengvosios atletikos manieže Vilniuje buvo paskelbtas „Lietuvos mokyklų žaidynių“ laidos sezono startas ir kaip sekėsi olimpiečiams varžytis su moksleiviais virvės traukimo bei palapinės statymo rungtyse. Kurie buvo stipresni, o kurie sumanesni – paaiškės jau rytoj.

Laidos viešnia – viena perspektyviausių šiuolaikinės penkiakovės sportininkių, Lietuvai atstovavusi šių metų olimpinėse žaidynėse Rio de Žaneire, Ieva Serapinaitė. Ji papasakos, kas yra šiuolaikinė penkiakovė, kaip atrodo šią olimpinę sporto šaką bei mintimis nusikels į mokyklos laikus.

Laidą galėsite pamatyti lapkričio 19 d. 9.30 val. per TV6 kanalą.

Dvyliktą sezoną skaičiuojančiose žaidynėse dalyvauja per 200 000 moksleivių iš daugiau nei 1100 Lietuvos mokyklų. Į žaidynių programą įtrauktos net 24 sporto šakos: nuo legendinių estafečių „Drąsūs. Stiprūs. Vikrūs“ iki olimpinių sporto šakų – lengvosios atletikos ar krepšinio. Projekto tikslas – sportuojant ugdyti sveiką, atsakingą ir pilietišką jauną žmogų.

Projektą globoja LR Prezidentė Dalia Grybauskaitė. Žaidynes organizuoja LR švietimo ir mokslo ministerija ir LTOK.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją