Kai priartėjome viena prie kitos, ji mane sustabdė ir paklausė: „Mergaite, gal žinai kur reikia eiti, kad pasiekčiau Vilniaus g.?“. Kadangi pastaroji gatvė buvo pakankamai toli nuo mūsų stovėjimo vietos, aš jai stengiausi kuo tiksliau nurodyti, kur reikia eiti. Nepažįstamoji moteris man padėkojo ir jau maniau, kad galėsiu toliau eiti savo keliu, tačiau ji mane stvėrė už parankės ir pradėjo „burti“.

Greitai sumarmaliavusi kažką apie pirmąją meilę, išpešė plauką ir teigė, kad reikia apvynioti aplink monetą, kad išsipildytų mano noras (nepaminėjau, kad per marmaliavimus dar pasakė, kad sugalvočiau, ko noriu). Kai kišenėje užčiuopiau dviejų euro centų monetą, ji paėmė ją man iš delno, apvyniojo aplink ją plauką ir pasakė, kad reikia įdėti prie pinigų t. y. liepė atverti savo piniginę ir ten „burtininkė“ ją įmesianti.

Pripažįstų, kad tai man sukėlė nemažų įtarimų, bet kvailas žmogiškas smalsumas vedė toliau ir norėjau sužinoti, kuo ši istorija baigsis. Taigi atvėriau piniginę, kur buvo kelios stambesnės euro monetos ir tariau, kad gali mesti. Kadangi esu „kortelinis“ žmogus ir „grynus“ retai nešiojuosi, iškart pastebėjau jos akyse nusivylimą. Paslaptingoji moteris dar burbėjo „kur tavo pinigai, kur tavo pinigai, nepavyks burtas“ ir kai atsakiau, kad jų taip nesinešioju, ji greitai griebė iš piniginės tris eurus ir nudūmė.

Aš tik likau stovėti be žado... Kai atsitokėjau, mintyse svarsčiau, kas čia man pasidarė ir kodėl būdama interneto ir feisbuko kartos žmogumi, kur tiek rašoma apie apgavystes, taip lengvai leidausi, kad iš manęs banaliausiu būdu iškrapštytų tuos kelis eurus. Naivumas, nostalgijos sukėlimas dėl nelaimingos pirmosios meilės ar tiesiog mano perdėtas gerumas, kai reikia tarti griežtą „NE“ visokiems aferistams? Velniai žino, tik norėjau įspėti kitus atlapaširdžius geriečius, kad mūsų vidinė būsena gali tapti lengvu grobiu geresnės ateitiems žadėtojams.

DELFI už šio rašinio turinį neatsako, nes tai yra subjektyvi skaitytojo nuomonė!

Galite pasidalyti savo patirtimi? Jums nutiko panašiai ir norite įspėti kitus? Rašykite mums el.p. pilieciai@delfi.lt su prierašu „Apgavystė“.