„Grindos“ niūriame ir tamsiame aptvare uždaryti ir naujų namų ieškantys šuniukai buvo du: Lapė ir kitas, labiau išdykęs ir drąsus. Lapės baimės ir išgąsčio persmelktas žvilgsnis vis tik nulėmė priimti sprendimą pasiimti būtent ją.

Lapė rugpjūtį atšventė savo 5-ąjį gimtadienį. Per visus šiuos draugystės metus nė karto neteko pasigailėti, kad būtent ją priėmėme į savo namus, nors ir nebuvo viskas lengva. Buvo nemažai streso: batai, skalbimo mašinos durelės, grindjuostės ir kiti daiktai „paragavo“ Lapės dantų aštrumo. Atsidaryti kambario duris, išėjus mums į darbus, ir išversti visą drabužių spintą, susinešti rūbus į lovą, sunaikinti ne vietoje padėtus daiktus jai buvo vienas juokas.

Kad Lapė nesijaustų tokia vieniša, mūsų šeimynos gretas papildė ir katė Kailinukas. Iš pradžių galvojome, kad tai katinas, dėl to ir liko toks vardas. Kelių dienų pakako joms tapti geriausioms draugėms. Galima sakyti, kad Lapė užaugino Kailinuką. Katė, paimta iš VšĮ „Beglobis“, dabar tik valgo, miega ir storėja. Dabar jai maždaug 4 metai.

Ir vis dėlto nepakako mums dviejų gyvūnų, taigi namuose atsirado trečiasis, jaunėlis šuo Lokis. Nors iš išvaizdos gali daug kam pasirodyti, kad jis piktas ir „kovinis“, širdyje Lokis labai mielas ir linksmas. Sugyvena su visais šunimis, žmonėmis, nėra jokios agresijos. Lauke dažniausiai kupinas energijos, bet namuose – tikras meškinas tinginys. O už maistą turbūt galėtų velniui sielą parduoti.

Jie – tikra „chebra“, miega kartu, net geria vandenį visi iš to paties bendro dubenėlio (tik valgo atskirai, kad katinui liktų).

Abu šunys iš esmės pakeitė mūsų gyvenimo būdą. Žinoma, lankomės dresūros pamokose, įvairiuose renginiuose, augintinių šventėse. Taip pat turėjome įprasti prisiimti didžiulę atsakomybę už juos. Ne visuomet galime išeiti ir grįžti, kada panorėję, išvykti ar tingėti. Visada namai pilni šurmulio, tad tie lietingi, šalti rytai/ vakarai, kada tenka juos išvesti, nepersveria teigiamų emocijų, kai esame visi kartu.

VšĮ „Gyvūnų gerovės iniciatyvos“ projekto „neBrisius.lt“ idėja užsikrėtė nuo Amerikoje vykusio „Why We Rescue“ ir, gavę idėjos autorių leidimą bei palaikymą, pradėjo analogišką ilgalaikį projektą Lietuvoje. Projekto metu fotografuojami žmonės su augintiniais, priglaustais iš prieglaudų ar gatvės, talpinamos jų laimingos istorijos, kurios, tikimės, užkrės vis daugiau ir daugiau žmonių! Prisijunk prie projekto „neBrisius.lt“! Dėl detalesnės informacijos kreipkitės el. paštu info@ggi.lt.