Sėkmę lėmė ir intensyvios treniruotės

Moksleivių, kurie virvės traukimo rungtyje įveikė profesionalius sportininkus, būryje buvo ir Grigiškių Šviesos gimnazijos devintokės – Lietuvos mokyklų žaidynių čempionės futbolo rungtyje. Merginos sutiko daugiau papasakoti apie sėkmę žaidynėse.

Jos pasakojo, kad gegužę Šiauliuose Olimpinės dienos renginių metu pirmąją vietą pelnė pirmą kartą – joms taip pasisekė ne tik dėl to, kad labai norėjo ir stengėsi, bet ir dėl to, kad intensyviai treniravosi. Savo komandos dvasią jos sakė ugdančios paprastu šūkiu „Viens, du, trys – Šviesa“.

„Svarbu, garsinam savo mokyklą“, – svarbia pergale Šiauliuose džiaugėsi merginos.

Svarsto ir apie profesionalų sportą

Nors ir ne visos Grigiškių Šviesos gimnazijos futbolo komandos narės nori tapti sportininkėmis, dvi merginos jau mina pirmuosius žingsnius į profesionalųjį sportą. Monika Margevičiūtė ir Gintarė Blažytė šiuo metu jau mokosi Vilniuje, Ozo gimnazijoje, kur ruošiami sportininkai.

Kaip pasakojo Monika, futbolu ji susidomėjo dar besimokydama Grigiškėse, kai į komandą pakvietė klasiokė.

„Mano klasiokė pasiūlė ateiti į treniruotę, „užsikabinau“, tada komandoje dar nebuvo daug mergaičių. Man liepė surinkti komandą, aš pakviečiau draugę, ir tada ji irgi „užsikabino“, – pasakojo Monika, kuri su drauge Gintare jau nori siekti karjeros futbole.

Merginos pasakojo, kad besiruošdamos tapti sportininkėms jos mažiau gimnazijoje nesimoko – tenka tik daugiau sportuoti. Pasak jų, motyvacija siekti sporto aukštumų labiausiai paskatina pasiekti aukšti rezultatai.

„Reikia turėti savo motyvaciją, kažkokį tikslą užsibrėžti, nepasiduoti“, – sakė jos.

Dėkojo pedagogams

Renginio, kuriame buvo pristatoma laida „Lietuvos mokyklų žaidynės“, metu Lietuvos tautinio olimpinio komiteto (LTOK) prezidentė Daina Gudzinevičiūtė džiaugėsi pedagogų parama mokinių sportinėms veikloms.

„Esu be galo dėkinga mokyklose dirbantiems žmonėms – pedagogams, treneriams, vadovams, kurių neblėstančio entuziazmo dėka kiekvienais metais užauga jaunieji Lietuvos mokyklų žaidynių čempionai. Tik dėl jūsų darbo šis projektas gyvuoja ne vienerius metus. Labai tikiuosi, kad nauja televizijos laida padės populiarinti fizinį aktyvumą tarp jaunimo ir suteiks daugiau motyvacijos visiems žaidynių dalyviams – tiek mokiniams, tiek pedagogams“, – sakė LTOK vadovė.

Dvyliktą sezoną skaičiuojančiose žaidynėse dalyvauja per 200 tūkst. moksleivių iš daugiau nei 1100 Lietuvos mokyklų. Į žaidynių programą įtrauktos net 24 sporto šakos: nuo legendinių estafečių „Drąsūs. Stiprūs. Vikrūs“ iki olimpinių sporto šakų – lengvosios atletikos ar krepšinio. Projekto tikslas – per sportą ugdyti sveiką, atsakingą ir pilietišką jauną žmogų.

Lietuvos mokyklų žaidynes globoja Lietuvos Respublikos Prezidentė Dalia Grybauskaitė. Žaidynes organizuoja Lietuvos Respublikos švietimo ir mokslo ministerija ir LTOK. Projekto rėmėjas – MAXIMA.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją