Spalio 19 d., trečiadienį, progimnazijos bendruomenė, šviečiant rudeniškai saulutei, aktyviai įsijungė į organizacijos „Gelbėkit vaikus“ paskelbtą iniciatyvą – III-ąjį solidarumo bėgimą, kurio metu buvo renkamos aukos Lietuvos vaikų dienos centrams ir Zambijos Mikutos kaimo mokyklai paremti. Šios akcijos iniciatoriai mūsų progimnazijoje buvo Mokinių taryba ir socialinė pedagogė Vaida Imbrasienė.

Su gera nuotaika ir šypsenomis į bėgimą rinkosi visų 1-8 klasių mokiniai, mokytojai, mokinių mamos. Pasipuošę organizacijos „Gelbėkit vaikus“ lipdukais į startą stojo 144 mūsų progimnazijos mokiniai, kelios mokinių mamos ir mokytojai!

Mokiniai, padedami savo rėmėjų (tėvelių, giminaičių), ir mokytojai kilniems solidarumo bėgimo tikslams paaukojo net 124,49 eurų. Sėkmingai pasiekę finišą, visi dalyviai buvo apdovanoti solidarumo diplomais. Akcija nebuvo ilga, tačiau linksma ir nuotaikinga. Išsiskirstėme linksmi, nė kiek nepavargę ir nesušalę, nes jautėmės atlikę gerą darbą – padėjome vargstantiems.

Ačiū mokiniams, jų šeimoms, klasių vadovėms, kitiems mokytojams už aktyvumą ir gerą širdį!

Mokytoja Dainora Raudienė