Antrajame Solidarumo bėgime, vykusiame 2015 metais, dalyvavo 366 ugdymo įstaigos ir net 66 000 moksleivių. Tokie įspūdingi skaičiai rodo, kad mūsų šalyje gyvena ir auga daug užjaučiančių, supratingų ir tolerantiškų jaunų žmonių!

Solidarumo bėgimo metu buvo paaukota 46 000 eurų, net 10 000 eurų daugiau negu pirmojo bėgimo metu.

Lietuvos mokiniai ir jų rėmėjai prisidėjo prie skurstančių Lietuvos bei Zambijos vaikų paramos. Surinktos lėšos buvo skirtos „Gelbėkit vaikus“ vaikų dienos centrus Lietuvoje lankančių vaikų psichologinei pagalbai bei Zambijos skurstančių vaikų iki 5-erių metų amžiaus mirtingumui sumažinti.

Mokykla – ideali vieta, kurioje galima skatinti bei ugdyti pagrindines vaikų vertybes, tokias kaip solidarumas ir pagarba. Labai svarbu informuoti ir šviesti vaikus apie nelygybę, kurią patiria mažiau privilegijuoti vaikai, kuriems nesuteikiamos galimybės naudotis savo pagrindinėmis teisėmis. Mokykloje suformuotas požiūris ir įdiegta tolerancija kuria vieningą ir stiprią visuomenę.

Tarptautinė organizacija „Gelbėkit Vaikus“ 2014 metais suorganizavo pirmąjį Solidarumo bėgimą Lietuvoje, kuris buvo itin sėkmingas ir pranoko visus lūkesčius. Visos Lietuvos mokyklos buvo kviečiamos jungtis ir pernai bei šiemet.

Solidarumo bėgimo tikslas – diegti solidarumo vertybes, empatiją, įsipareigojimus ir aktyvų dalyvavimą tarp mūsų mokinių bei skatinti mąstymą apie vaikų teises čia ir visame pasaulyje.

Mūsų mokykla ir mokiniai, dalyvaudami Solidarumo bėgime, susipažino su solidarumu ir galėjo išreikšti paramą vaikams, kuriems labai reikia mūsų pagalbos.

3-iajame Solidarumo bėgime Daugėlių mokyklos bendruomenė skurstantiems vaikams surinko 193,50 euro (pernai – 224,31 euro, užpernai 189 eurai). Visa surinkta parama pervesta į organizacijos „Gelbėkit vaikus“ sąskaitą. Nuoširdžiai dėkojame visiems, prisidėjusiems prie šios kilnios misijos ir supratusiems, kad kartais žymiai maloniau yra duoti, nei prašyti.

Projekto mokykloje koordinatorius Romualdas Juodis