Akcijos tikslas – skleisti sveikos gyvensenos ir olimpizmo idėjas visoje Lietuvoje. Organizatoriai visus kviečia kuo daugiau judėti, būti fiziškai aktyviais, fiksuoti sportiškas akimirkas ir dalyvauti konkurse.

Konkurse gali dalyvauti visi fiziškai aktyvūs žmonės ir organizacijos. Nugalėtojų, kuriuos išrinks Lietuvos olimpiečiai, laukia vertingi prizai – narystės sporto klubuose, sporto prekių parduotuvių dovanų čekiai ir treniruokliai. Trims konkurse nugalėjusioms mokykloms organizatoriai dovanos sportinio inventoriaus už 3500 eurų.

„LTeam“ akcijoje norinčių dalyvauti mokyklų ir ikimokyklinių įstaigų atstovai užregistruoti savo įstaigą konkurse gali trimis paprastais žingsniais:

1. susikurti profilį svetainėje www.lteam.lt;
2. registruoti savo organizaciją „LTeam“ akcijos puslapyje;
3. įkelti kelias nuotraukas, kuriose matyti mokyklos ar ikimokyklinės įstaigos ugdytinių fizinė veikla.

Visų konkurso dalyvių nuotraukos atsidurs „LTeam“ paskyroje, „Facebook“ socialiniame tinkle. Į simbolinį „superfinalą“ pateks aštuonios daugiausiai paspaudimų „patinka“ iki spalio 7 d. surinkusios nuotraukos. Jas vertins „LTeam“ komisija: Lietuvos tautinio olimpinio komiteto (LTOK) prezidentė Daina Gudzinevičiūtė, Lietuvos olimpinio fondo (LOF) direktorius Vitalijus Vasiliauskas, olimpiečiai Aurimas Didžbalis, Saulius Ritteris, Donata Karalienė, Remigijus Kančys, Diana Lobačevskė ir Vaida Žūsinaitė.

„Svarbiausia būti aktyviems, dalyvauti ir įsiamžinti kuo didesniame sportinių renginių skaičiuje, taip pat – nepamiršti originalumo, būti kūrybiškiems ir į fizinio aktyvumo veiklas įtraukti kuo daugiau žmonių. Kviečiame visus dalyvauti ir skleisti sportišką, geros nuotaikos virusą“, – ragina akcijos organizatoriai.

Akciją organizuoja ir koordinuoja LTOK įsteigtas Lietuvos olimpinis fondas (LOF). „LTeam“ yra LTOK priklausantis Lietuvos olimpinės rinktinės ženklas, kurio tikslas – pristatyti rinktinę Lietuvoje ir pasaulyje, skatinti fizinį aktyvumą tarp visų piliečių, ypač kreipiant dėmesį į vaikus bei jaunimą.

LTOK yra savarankiška, ne pelno siekianti, visuomeninė, pasaulio olimpiniam judėjimui priklausanti organizacija.