Renginyje dalyvavo 472 vaikai iki 7 metų: Šilalės lopšelio-darželio „Žiogelis“ ugdytiniai, Šilalės Dariaus ir Girėno progimnazijos priešmokyklinio ugdymo grupių ugdytiniai ir 1 klasių mokiniai, Šilalės r. Pajūralio pagrindinės mokyklos, Šilalės r. Upynos Stasio Girėno mokyklos, Šilalės r. Obelyno pagrindinės mokyklos, Šilalės r. Pajūrio Stanislovo Biržiškio gimnazijos, Šilalės r. Kvėdarnos Prano Liatuko pradinės mokyklos, Šilalės r. Kaltinėnų Aleksandro Stulginskio gimnazijos mokiniai ir kiti vaikučiai, kurie nelanko ugdymo įstaigos.

Dalyvių skaičių ir rekordą patvirtino garbinga komisija: Šilalės rajono meras Jonas Gudauskas, Lietuvos lenktynininkas Benediktas Vanagas ir Tauragės apskrities vyriausiojo policijos komisariato Šilalės rajono policijos komisariato Viešosios policijos skyriaus Prevencinio poskyrio vyresnioji specialistė (bendruomenės pareigūnė) Rasa Sadauskytė.

Rekordo buvo siekiama norint atkreipti suaugusiųjų dėmesį į aplinkos užterštumo mažinimą ir Tarptautinei dienai be automobilio paminėti. Raginame visus eismo dalyvius š.m. rugsėjo 22 d. į darbą, į svečius ir į kitas keliones vykti be automobilio.