Vyras pasakojo, kad jo sūnui pjaunant veją, ant berniuko peties jo pusbrolis pastebėjo skruzdės ir vikšro hibridą primenantį nematytą vabzdį. Pasak skaitytojo, gyvis ne juokais visus išgąsdino.

„Galva ir priekinė kūno dalis panaši į skruzdę, tačiau galas – į vikšrą, o uodega – išvis į skorpioną“, – stebėjosi DELFI skaitytojas Robertas. Gyvį nufotografavęs vyras pasakojo, kad jis nemažas – jo ilgis siekia apie 5-7 cm.

„Padėkite išsiaiškinti, kas tai“, – rašė skaitytojas.

Paaiškėjo, kad išskirtinis šeimyną aplankęs „svečias“ – drugio skroblinės harpijos (Stauropus fagi) vikšras. Jį atpažino Kauno T. Ivanausko zoologijos muziejaus Vabzdžių skyriaus vedėjas Romas Ferenca.

Specialistas pastebėjo, kad gyvis tikrai išskirtinis. „Savo išvaizda jis išsiskiria iš visų kitų Lietuvos drugių vikšrų. Toks egzotiškas padaras iš tikrųjų gali bauginti žmones, nežinančius, kas tai“, – teigė jis.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (60)