Perskaičiusi kai kurių žmonių komentarus, galiu išskirti kelis punktus ir galbūt pagaliau paaiškinti, ko jūsų „surobotėti“ baigiančios smegenys nesupranta.

1. Sakot, istorijos nebūtinos? BŪTINOS! Priminimas nėra blogas dalykas. Yra žmonių, kurie neseniai prisijungė prie sirgalių rato ir jiems įdomu. Į žaidimą įterpti pasakojimo nereikia, taip, bet jei kelis žodžius apie tai žaidimo metu pasako, tai nėra tas blogiausias dalykas, kurį reikia smerkti;

2. Parodykit man bent vieną komentatorių, kuris „nesivelia“ į emocijas? Kaip galima to nedaryti, kai tavo tautiečiai gina tavo šalies garbę olimpinėse žaidynėse? Sakyčiau, jis dar tiek neparodo tų emocijų, kiek jų iš tiesų viduje verda. Jūs norit, kad komentatoriaus vietoje pastatytų robotą, kuris išpyškina viską ir tiek? Ar tada, po galais, būsit patenkinti?

3. Nagi, net treneriai ne visada supranta, už ką švilpia teisėjai, nes jų darbas žaidynėse nėra tobulas. Kai reikia, tai komandą traukia iš pralaimėjimo liūno, kai sugalvoja, kad jiems dar kas nepatinka, tai dar kartą sušvilpia. Komentatorius nori pirmiau tiksliai suprasti, už ką švilpiama, už ką teisėjai pražangą paskyrė, ir kodėl? Kad neklaidintų jūsų, žiūrovų, juk jei suklaidins, tai vėl nepatiks;

4. Ar jūs visai „nupušot“? Komentatoriui viską reikia sakyti realiu laiku. Kaip gali žinoti, ką sakysi, kai žaidimas yra tiesioginis, gyvai žaidžiamas ir komentuojamas? Suprantu, kad filmą turi komentuoti tobulai, nepriekaištingai, be jokių „mmm“ ir „ėė“, jį gali peržiūrėti kelis kartus, pasirašyti, ką sakysi, bet čia tiesioginis eteris, krepšininkai žaidžia tiesiogiai. Ką jūs sau galvojat? Ką dar gyvenime darėt be sėdėjimo ant sofos ir negatyvios nuomonės rašymo? Net ir scenarijų turint, niekada nepavyksta viskas taip, kaip parašyta;

5. Sakot, geras buvo komentatorius Robertas Petrauskas. Taip, geras, nieko nesakau, bet, kiek pamenu, ir jis netiko tuo metu, kai komentavo. Daug pašiepiamų komentarų apie jį irgi buvo. Tiesa ta, kad jūs patys nežinot, ko norit.

Gyvenat savo išmaniuose pasauliuose ir norit tobulybės, bet galiu pasakyti, kad jos nerasit, nes čia tikras gyvenimas, o ne filmas, kur yra laiminga pabaiga. Atsipeikėkit ir atsitraukit nuo mobiliųjų, kompiuterių, televizorių, išeikit į lauką, realiai pabendraukit su žmonėmis, tada bus ir „mmm“ ir „ėėėė“ ir „bėėėė“, neturėsit, ką pasakyti. Mane pykdo visi tokie komentarai, kur žmonės nieko nepasiekę drįsta įžeidinėti kitus. Bloga darosi ir pikta dėl tokių žmonių. Atsipeikėkit pagaliau!!!

DELFI už šio rašinio turinį neatsako, nes tai yra subjektyvi skaitytojo nuomonė!

Norite pareikšti savo nuomonę, pasidalyti savo pastebėjimais? Rašykite pilieciai@delfi.lt su prierašu „Emigrantas“ ir išreikškite savo nuomonę!