Stovyklos tikslas buvo supažindinti stovyklos dalyvius su policijos pareigūnų darbu, pagerinti saviraiškos ir komandinio darbo puoselėjimą, ugdyti jaunuolių sveiko gyvenimo būdo įgūdžius, mokyti bendravimo, draugiškumo, tolerancijos, lavinti fizinį pasirengimą ugdant jų drąsą, ryžtą, gebėjimą orientuotis netikėtomis situacijomis ir skatinti vaikus įgyti žinių, kurios ateityje padėtų apsispręsti renkantis profesiją.

Liepos 20-osios rytą 23 stovyklos dalyviai susirinko ir įsikūrė Pasvalio rajono Raubonių kaimo sodyboje. Pasvalio karatė kyokushin klubo „Kamuido“ vadovas Gintaras Kazilionis su policijos pareigūnėmis Jurgita Packevičiene ir Aušra Beltiene organizavo vaikams užimtumą. Stovyklos organizatoriams talkino policijos rėmėjai Martynas Packevičius ir Romualdas Paugis.

Pirmąją stovyklos dieną dalis jaunuolių leidosi į žygį pėsčiomis po Raubonių ir Kirnčino kaimų apylinkes. Kiti vaikai dalyvavo karatė treniruotėse. Stovyklautojus žygio metu lydėjo policijos pareigūnės ir KASP Vyčio apygardos 5-osios rinktinės Pasvalio 503-iosios pėstininkų kuopos atstovai, drauge jie įveikė 27 kilometrų trasą. Kariai žygį paįvairino estafetėmis su karine amunicija, suteikė galimybę išbandyti save čiuožiant tarp medžių ištemptu lynu. Po devynias valandas trukusio žygio į stovyklavietę grįžę jaunuoliai galėjo atgauti jėgas karštame kubilo vandenyje.

Vakare visi susirinko žiūrėti Pasvalio krašto muziejaus muziejininko Gražvydo Balčiūnaičio demonstruoto filmo apie Lietuvos laisvės kovotojus, 1863 metų sukilimo dalyvius.

Antra stovyklos diena prasidėjo karatė kyokushin klubo atstovų treniruote. Paskui vaikai aplankė Raubonių malūno ir vilnos karšyklos muziejų. Vyresnieji stovyklos dalyviai kartu su policijos pareigūnėmis ir muziejininku Gražvydu Balčiūnaičiu išvyko į 36 kilometrų dviračių žygį, skirtą laisvės kovotojams atminti. Šiam žygiui įkvėpė vakare žiūrėtas istorinis filmas. Keliaudami Gulbinėnų kaimo link, vaikai turėjo atlikti muziejininko paruoštus išbandymus. Nelengva užduotis buvo pakartoti 1863 sukilimo kovotojų priesaiką ginti tėvynę, nustatyti lankomų istorinių objektų pastatymo datą, tačiau itin smagu – išrinkti draugiškiausią žygio dalyvį. Grįžę iš žygio dviračiais, dalyviai kartu su kitais stovyklautojais dalyvavo Pasvalio sporto mokyklos surengtose kvadrato varžybose ir virvės traukimo rungtyje. Atlikus sunkesnes užduotis buvo galima atsipalaiduoti atliekant linksmąsias užduotis, vėliau vyko šaškių turnyras, kurį koordinavo Pasvalio šachmatų ir šaškių klubo pirmininkas Arvydas Kregždė, o naktį vaikų laukė muzikinis vakaras.

Paskutinę stovyklos dieną visi susirinko į Pasvalio visuomenės sveikatos biuro atstovės Simonos Pyragytės paskaitą apie sveiką gyvenseną ir savivertę, kurios metu organizuoti ir keli žaidimai, mokantys dirbti komandoje. Vaikai kalbėjo apie svajones, mokėsi atskirti ir atrasti gerąsias vienas kito savybes. Po paskaitos policijos bendruomenės pareigūnas Viktoras Doda pademonstravo specialiąsias policijos priemones.

Į stovyklos uždarymo ceremoniją atvyko Panevėžio apskrities vyriausiojo policijos komisariato Pasvalio rajono policijos komisariato viršininkas Dalius Prakuraitis. Jis padėkojo visiems stovyklos dalyviams ir rėmėjams. Kiekvienam dalyviui įteikė individualų padėkos raštą ir apdovanojimą.

Projektas buvo finansuojamas Pasvalio rajono savivaldybės lėšomis iš vaikų ir jaunimo socializacijos programų rėmimui skirtų lėšų ir Pasvalio rajono policijos komisariato jauniesiems policijos rėmėjams skatinti skirtų lėšų.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją