Gegužės 31 d. pasaulis jau 27-ąjį kartą minėjo Pasaulinę dieną be tabako, kurios šių metų akcentas – nauji vaizdiniai ir tekstiniai įspėjimai ant tabako ir susijusių gaminių pakuočių. Lietuvoje ant tabako ir susijusių gaminių pakuočių atsiras ne tik nauji tekstiniai ir vaizdiniai įspėjimai, bet ir nuoroda į interneto svetainę, skirtą padėti norintiems mesti rūkyti.

Taigi, net kelis metus iš eilės Lietuvoje rengiama akcija Pasaulinei dienai be tabako paminėti „Gėlė vietoj cigaretės!“ pristatė naujai subrandintą vaisių ir šiemet virto į akciją „Obuolys vietoj cigaretės!“ .

Kretingos miesto savivaldybės visuomenės sveikatos biuras pakvietė miesto ir rajono ugdymo įstaigas dalyvauti akcijoje ir rūkančio asmens cigaretę iškeisti į specialiu akcijos „Obuolys vietoj cigaretės” lipduku pažymėtus obuolius. Mūsų mokyklos mokinių tarybos nariai ir 8d klasės mokiniai dalyvavo akcijoje, dalino obuolius pertraukų metu: kartu skleidėme žinią apie tai, kad metimas rūkyti yra efektyviausia priemonė, siekiant apsisaugoti nuo rūkymo sukeltų ligų ir kad svetainėje www.nerukysiu.lt kiekvienas, dar tik svarstantis ar jau apsisprendęs mesti rūkyti, galės rasti naudingos informacijos.

Mokinių tarybos koordinatorė E. Daniuk