Kalbant vienos pasakėčios veikėjų kalba, ar darbšti skruzdėlė (vyras), dirbusi visą vasarą, turi savo namuose priimti žiemoti žiogelį (merginą), kuris visą vasarą pramogavo?

Turėjau anketą maždaug porą metų – tuščias laiko gaišimas ir tiek. Anketoje buvau daug apie save parašęs (ne taip, kaip daugumos – tuščios), kad noriu rimtų santykių ir t. t. Mažai kas parašė, nors peržiūrų buvo nemažai. Buvau parašęs, kad išsiskyrusios, su vaikais, rūkančios, vyresnės daugiau nei 3 metais nedomina, bet dauguma tokių ir rašė, o kai mandagiai atsakydavau, kad nematau bendros ateities – tai minusuodavo mano anketą.

Pats parašiau beveik visoms, kurios bent minimaliai atitiko mano kriterijus. Ir prasidėjo fokusai: iš kito miesto – netinka, tai Zodiako ženklas ne tas, kad nesu iš didmiesčio (man iki didmiesčio apie 20 km) – irgi netinka. Nesivalkioju po klubus – irgi blogai.

Kita grupė – visiškos tėvų išlaikytinės, kurios sėdi tėvams ant sprando ir tikisi vyro išlaikymo. Dar visokios vegetarės, vedų, fengšui ar kitokių keistenybių išpažinėjos. Kitoms tik pramogos ir tūsai galvoje, joms gyvenimas – nesibaigiantis balius.

Sutikau keletą ir gerų merginų, bet viena ūkininko dukra – tikrai iš tėvų ūkio neis. Kita savo ateitį mato tik užsienyje. Dar kelios negali keisti gyvenamos vietos dėl svarbių priežasčių. Galutiniame rezultate atsirado tik kelios naujos pažįstamos.

***

Merginos instinktyviai rūpinasi būsimos šeimos saugumu ir savo palikuonių gerais genais. Šeimos saugumą turėtų užtikrinti stiprus ir įtakingas vyras, už kurio pečių mergina jaustųsi lyg už mūro sienos. Vyro jėgą šiais laikais įrodo ne tiek fiziniai pajėgumai, kiek socialinis statusas, autoritetas aplinkoje ir disponuojamas turtas.

Žinoma, visi šie pragmatiški merginos įgeidžiai neturi nieko bendro su meile. Bet juk meilė ateina ne iš karto. Pradžioje vyksta abipusis apsiuostinėjimas, kuomet vienas kitą tyrinėja lyg prekę be jokių sentimentų. Vyrui aktualu, kad merginos išvaizda nekeltų problemų jo erekcijai, o pati mergina nedarytų gėdos prieš draugus; merginai svarbu, kad vaikinas nebūtų nevykėlis, o jo išvaizda nekeltų pasišlykštėjimo (kad nesinorėtų apsivemti su juo bučiuojantis). Skamba labai vulgariai, bet esmė maždaug tokia.

Bet dar yra Lietuvoje daug puikių merginų, kurioms nesvarbu, kad vaikinas neturi automobilio, yra ilgametis bedarbis (vis dar nepripažintas genijus) ar darbe užima lūzerio pareigas (esą prioritetą teikiąs dvasingumui, o ne materialiniams išskaičiavimams); toli gražu ne gražuolis, tačiau moka gerai asistuoti moterims, būti joms dėmesingas. Lietuvoje net ir šleivas kreivas vyriokas, nieko doro neuždirbantis, neretai į žmonas gauna gražuolę, kuri už jį uždirba kelis kartus daugiau.

Viskas priklauso nuo vyrioko gebėjimų asistuoti moteriai ir jai jausti galingą potraukį. Būtent tas galingas gaivališkas potraukis moteriai yra nesuvaidinamas. Moterys tai jaučia ir tam neatsispiria. Tai ne įkišti ir ištraukti, o visa filosofija. Tokiam vyrui – kad ir šleivam, kreivam, uždirbančiam grašius – moters prigimtinis grožis yra tai, kuo jis niekada negali nustoti žavėtis. Toli gražu ne visiems vyrams gamtos duota taip stipriai žavėtis moterimis. Į moteris jie žiūri kaip į didžiausią meno šedevrą, ir tai nelieka be atgarsio.

Moterys jiems atsiduoda pamiršusios visus savo ankstesnius pragmatiškus išskaičiavimus. O kai ateina tikroji meilė, tai širdies draugas mylimas ne dėl savęs ir ne todėl, kad tenkina lūkesčius, o dėl jo paties. Tokie dalykai ne iš karto ateina, o jau po to, kai spėjama drauge susigyventi ir vienam prie kito prisirišti.

***

Nedariau jokių eksperimentų, tačiau 100 proc. sutinku su šio straipsnio autoriumi. Buvau „klientas“ pagal gyvenimo poreikį pažinčių svetainėje. Na, panelės ir moterys, ar bent žinote, ko konkrečiai norite? Aišku, šitas mano klausimas ne visoms, tačiau didelei daliai. Jeigu NORITE SUSIPAŽINTI TIKRAI rašykite ne „labas“ ar dar blogiau „ko čia ieškai?“.

Per vieną valandą po anketos paskelbimo gavau 40 žinučių. Buvau nustebintas. Bet klausimai, pasisveikinimai taip pat pribloškė. Nemoralizuosiu Jūsų, tačiau prašymas: elkitės bent korektiškai. Ne visi vyrai Lietuvoje kiaulės. Tais gyvūnais padarote Jūs pačios, moterys. Taigi ar žinote, ko norite?

***

Aiškinu visiems, kuriems niekas net neatrašo:

1) taip išvaizda svarbu (tvarkingas, neatrodo, kaip močiutės aprengtas).

2) taip savarankiškumas/pinigai svarbu (niekas nenori 30-mečio mamuliuko, kuris nedirba ir pas mamą gyvena), nes tas, su kuriuo gulam, gali tapti vaiko tėvu.

3) ar jūs bent įsivaizduojat, kiek tokių sekso siūlytojų yra? Tai jei su kiekvienu gulsies – iš lovos ir neišlipsi. Gal siūlot gilintis į kiekvieno „labas“ parašiusio ar pasakiusio vidų? Todėl ir reikia kažko, kas patrauktų, atspindėtų tą vidų, užkabintų, sudomintų, sužadintų smalsumą. Ir svarbiausia per daug nesureikšminkit to, kad neatsakė, tai gali būti visai su jumis nesusiję: greitai permetė akimis, paskui pamiršo, šiandien nenuotaika, niekuo neišsiskyrėt iš kitų laiškų...

DELFI už šio rašinio turinį neatsako, nes tai yra subjektyvi skaitytojo nuomonė!

Norite pasidalyti savo nuomone ar mintimis? Rašykite el.paštu pilieciai@delfi.lt.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (87)