„Jautri, spalvinga ir įvairiapusiška asmenybė“, – taip maestro apibūdino ir savo įspūdžiais dalijosi Vytautas Kernagis jaunesnysis, šiuo metu įkūręs Vytauto Kernagio fondą ir buriantis visus Vytauto Kernagio gerbėjus iš viso pasaulio. Daug naujovių muzikos ir teatro srityje sukūręs Vytautas Kernagis apie savo dainas sakydavo, jog jose atsispindi visas mano paties dienoraštis.

Šių gimimo metinių proga Vytautas Kernagis jaunesnysis paruošė ir staigmeną visiems muzikos gerbėjams. Nuo šiol visos Vytauto Kernagio dainų natos bus prieinamos visiems be jokių apribojimų, tad visi, kas norės, galės laisvai jomis mėgautis bei skleisti Vytauto Kernagio atminimą.

Vilniaus Gabijos gimnazija yra viena iš nedaugelio, kurioje kasmet yra organizuojamas maestro gimimo dienos minėjimas. Renginio metu skambėjo gimnazijos mišraus choro (vad. Edita Bagvilienė ir Regina Šapranauskaitė) atliekamos Vytauto Kernagio dainos, sujungiančios muzikos akordus su kiekvieno žmogaus prisiminimais ir jausmais.

Buvo peržiūrimi išlikę vaizdo įrašai, nuotraukos, skambėjo gimnazijos mokinių ir mokytojų Dainos teatro atliekamos maestro dainos, buvo dalijamasi prisiminimais apie maestro gyvenimą, o patį renginį vainikavo kasmetinė tradicija – visiems atsistojus vieningai padainuoti Vytauto Kernagio dainą „Kai sirpsta vyšnios Suvalkijoj...“.

Iš tikrųjų džiugu, jog susidomėjimas maestro Vytauto Kernagio kūryba neblėsta. Vytautas Kernagis jaunesnysis su džiaugsmu pranešė jog trumpam atgims ir Vytauto Kernagio laikus atmenantis Dainos teatras, sujungsiantis ir paskatinsiantis dialogą tarp dviejų kartų bei parodysiantis, jog visais laikais nagrinėjamos gyvenimiškos problemos ir žmogiškosios tiesos visada išlieka aktualios, skiriasi tik jų išraiškos priemonės.