Nors paprastai Palangos verslininkai puolami dėl neva per aukštų kainų, ne vienas DELFI skaitytojas tikino, kad jos nėra aukštesnės nei kitur.

Komentatorius, pasivadinęs „D“, pasakojo, kad 4 asmenų šeimai pavalgyti pakanka 25 eurų.

„Buvom, labai gerai pailsėjom, oras geras, ramu, žmonių antplūdžio dar nėra. Bambekliams – nevažiuokit ten, bus normaliems laisviau. P.S.: 4 asmenų šeima sočiai papietavom už 25 eurus. Viešbučio numeris keturiems su visais patogumais – 50 eurų. Brangu? Tikrai ne“, – rašė skaitytojas.

25 eurus kainuojančius visos šeimos pietus įvardijo ir kitas skaitytojas – jis rašė, kad nereikia ieškoti brangių restoranų, o „normalių kavinių kainos – kaip ir visoj Lietuvoj“.

Komentatoriaus Remio teigimu, savaitgalį kainos Palangoje teigiamai nustebino ir jį. „Tikrai Palanga nustebino gerąja prasme – nemažai kavinukių, net ir J. Basanavičiaus gatvėje – žavėjo visai normaliomis, t.y. labai nedidelėmis kainomis“, – rašė skaitytojas komentare. Tiesa, pats pripažino, kad kai kurios kainos kėlė juoką: pavyzdžiui, mėsainis už 8 eurus. „Bet kitoje kavinėje už 4-6 eurus galėjai gauti visai normalius dienos pietus. Kiekvienam rinktis...“ – rašė jis.

Komentatorė „Grundala“ sakė papietavusi už 10 eurų – tiek maistas kainavęs dviem žmonėms.

„Buvau šiandien (šeštadienį, gegužės 7 d., – DELFI), tikrai pilna žmonių, kaip nekeista, daug turistinių grupių iš užsienio. (…) Pavalgėme už 10 eurų dviems. Nesakysiu kur, kad nepakeltų kainų. Valgiau guliašą su daug mėsos, marinuotą žuvį ir sultis. Porcija buvo per didelė – nepratusi tiek daug valgyti. Oras nuostabus, kvepia pušys, super Palanga“, – rašė ji.

Skaitytojo Rimkos teigimu, dešimt kartų didesnės sumos prireiktų visam savaitgaliui – tiesa, jo manymu, tokia kainų būtų nusprendus nevakaroti baruose.

„Situacija yra tokia, kad turint galvą, o ne kalafiorą ant pečių, šeimai nuvažiuoti į pajūrį savaitgaliui tikrai pilnai pakanka 100 eurų. Žinoma, neinant į tas idiotiškas knaipes. Aš nesuprantu žmonių, kurie atvažiavo į gamtą ir ieško, kur „paėsti“, alaus pagerti. Atvažiavai į gamta – tai džiaukis ja, o čia – šlept į kėdę ir už alaus bokalo. Po to rėkia „ant“ visos Lietuvos, kokie verslininkai lupikai. Per mažai jie lupa“, – piktinosi skaitytojas.

Žinoma, patenkinti kainomis buvo ne visi – vienas komentatorių, sakęs, kad mėgsta Palangą ir jos šurmulį, pripažino, kad ten jam paprasčiausiai per brangu.

„Tokios maisto kainos, na, sutikit, – per žiauru. Mėgstu Palangą, jos šurmulį, turiu kur savo kibirą ten pastatyt ir kur pernakvot... Bet su tokiom kainom, na, kvaili tie vietiniai verslininkai, yra toks bajeris – apyvarta, iš jos uždirbama daugiau negu iš kosminių kainų“, – pastebėjo jis.

Kiti komentatoriai atkreipė dėmesį į kai kurių patiekalų kainas – stebėjosi cepelinais už 5,2 euro, fri bulvytėmis už 2,9 euro, salotomis už 7,5 euro. Vienas verslininkus net išvadino plėšikais už tai, kad keptas stintas jie pardavinėja už 6 eurus.

Atostogų sezonas pamažu prasideda ir mes klausiame Jūsų – kaip dažnai ir kuriam laikui važiuojate į Lietuvos pajūrį, kurią vietą renkatės, kiek pinigų išleidžiate? Kokios kainos jus labiausiai piktina, o kurios – džiugina? Gal turite patarimų, kaip sutaupyti norintiems paatostogauti prie jūros, bet neištuštinti kišenių? Rašykite el.paštu pilieciai@delfi.lt su prierašu „Atostogos“.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (160)