Namų sienos ir tėvų bei draugų palaikymas padėjo Kauno mokyklos-darželio „Rūtelė“ sportininkams. Kauniečiai po 7 turų surinko daugiausiai taškų ir užėmė pirmąją vietą. Nugalėtojais tapo Adomas Daudaravičius, Jokūbas Rudaitis, Eimė Zeigytė ir Paulius Pupka.

„Tikėjomės, kad finalinės kovos bus sunkesnės, tačiau viskas pavyko ganėtinai lengvai, - sakė „Rūtelės“ komandos vadovas Raimundas Bilinskas. – Tikrai turėjome lygią komandą ir visi vienodai svarbūs. Neturėjome silpnų vietų ir puikia žaidė tiek mūsų pirmoji lenta, tiek antroji. Vienas komandos narys net žaidė su sulaužyta ranka, tačiau ir tai nesutrukdė. Visos komandos nariai tikrai buvo lygiaverčiai ir visi kartu pasiekė pergalę. Mane šiek tiek moksleivių pasirodymas nustebino, nes tikrai tikėjausi sunkesnės kovos. Džiugu, kad neturime jokių problemų dėl mokinių noro žaisti šachmatais, vaikai užsidegę, juos palaiko ir tėveliai. Gal vyresnėse klasėse atsiranda kitokių įdomybių, kompiuteriai, pasimatymai, tačiau dabar vaikai labai susidomėję šachmatais. Jiems patinka žaisti. Gal čia ir mano nuopelnas, kad pas mane jie renkasi, smagiai praleidžiame laiką. Mums labai patinka, kad vyksta tokios Lietuvos mokyklų žaidynės, vaikai laukia, domisi, visoje mokykloje daug džiausmo, visi didžiuojasi jaunųjų sportininkų pasiekimais. Aišku, jeigu tavo komanda nepasiekia aukščiausių vietų, gal kažkiek jaučiasi ir nusivylimas“.

Antrą vietą 2005 metais ir vėliau gimusių vaikų varžybose užėmė Šiaulių „Juventos“ gimnazija. Sidabro apdovanojimus iškovojo Mykolas Liandzbergas, Mykolas Mikšys, Linas Šnapštys, Vytautė Mikalauskaitė ir komandos vadovas Sergėjus Petuchovskis.

Trečiąją vietą pelnė Klaipėdos Maksimo Gorkio pagrindinė mokykla. Bronzos medaliais pasipuošė Glebas Pidlužinij, Arsenijus Budiakas, Jarui Liu Viktorija, Uljana Legenzova ir komandos vadovas Leonidas Beliajevas.