DELFI skaitytojas Kęstutis, gyvenantis Norvegijoje, su portalu pasidalijo įvairių vaisių ir daržovių kainomis.

„Iphone“ telefonui skirtoje programėlėje, kuri, išvertus į lietuvių kalbą, vadintųsi „Kasdieninių prekių birža“ kartą jis jau tikrino kalafiorų kainą. Programėlė, kurios paskirtis – rasti parduotuvę, kur norimai prekei kaina yra palankiausia, tąkart parodė, kad Norvegijoje daržovę galima nusipirkti už 1,07-2,15 eurus už vienetą. Ši kaina – mažesnė už daržovę Lietuvoje.

Vis dėlto, kitų daržovių kainos Norvegijoje, pagal minėtą programėlę, dažniausiai lenkia lietuviškas. Tiesa, galėtų džiaugtis ananasų ir kopūstų mėgėjai – šias prekes šiuo metu galima nusipirkti už panašią kainą kaip ir Lietuvoje.

Minėtoje programėlėje galima rasti ir Švedijoje esančias parduotuvės „Maximat“ kainas – jos dažnai mažesnės už norvegiškas, kai kur – net primena lietuviškas: apelsinų kilogramas nesiekia 1 euro (vienoje internetinėje parduotuvėje galima rasti apelsinų, už kuriuos Lietuvoje tektų sumokėti 1,18 euro už kilogramą), brokolis kainuos 0,77 euro.
Danijoje gyvenančiai DELFI skaitytojai net pavyko rasti pigesnių nei Lietuvoje pomidorų, kurių kainomis taip pat piktinamasi, – tiesa, tuo metu jiems buvo taikoma akcija. 500 gramų slyvinių pomidorų parduotuvėje „Kvickly“ kainavo tik 5 daniškas kronas – 0,67 euro (Lietuvoje viename prekybos centre 1 kg pomidorų kainuoja 1,99 euro).

Tiesa, mergina neslėpė, kad tokią kainą rasti jai pasisekė – pomidorams buvo taikoma akcija, o įprastai jie kainuoja 2,69-4,03 euro.

Taip pat kviečiame dalintis nuotraukomis: kokios kainos jus nustebino svetur? Tai galite daryti, spausdami čia arba el.paštu pilieciai@delfi.lt su prierašu „Kalafioras“ .

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (93)