Vyraujanti šio mėnesio renginių tema buvo „Vanduo“. Vandens lašeliais mokiniai išradingai papuošė savo klases. Iš mokinių padarytų lašelių su užrašytomis mintimis apie vandenį mokytojai sukūrė įspūdingą vandens krioklį, kuris tebeskleidžia mėlynąją ramybę mokyklos I aukšto vestibiulyje.

Mokiniai ir mokytojai dalyvavo fotografijų konkurse bei surengė bendrą fotografijų parodą „Vanduo“. Geriausi mokinių ir mokytojų fotografijos darbai ir šiandien eksponuojami II aukšto koridoriuje esančiuose stenduose (Gytės Augustinaitytės, 5a klasės mokinės, Ievos Kumiščiūtės, 8b klasės mokinės, Mato Blažuko, 10 klasės mokinio, bei mokytojų Jūratės Archangelskienės, Renatos Ononigve, Arūno Sakalausko ir Raselės Savickienės).

Pradinių klasių mokiniai su savo mokytojomis Rotušės aikštėje dalyvavo akcijoje „Pažvelk Žemės akimis“.

5–10 klasių mokiniams buvo organizuotos netradicinės pamokos mokykloje, klasių valandėlės bei integruotos gamtos mokslų pamokos-išvykos. 6a, 7a, 9, 10 klasių mokiniai vyko į UAB „Dzūkijos vandenys“ nuotekų valymo įrenginių bei vandens valymo (nugeležinimo) stotis.

Prie Baltosios rožės tilto 6b klasės mokiniams vyko pamoka „Lietuvos upės ir tiltai“. 7b klasės mokiniai keliavo į Vilnių, jie stebėjo Lietuvos upes kelyje Alytus-Vilnius. 8 klasių mokiniai pasitikrino savo žinias proto mūšyje „Vanduo“, kiekvienas dalyvis iš organizatorių dovanų gavo lietuviško mineralinio vandens butelį.

Žemės dienai skirtuose renginiuose bei netradicinėse pamokose mokiniai sėkmingai ugdė asmenines bei gamtamokslines kompetencijas.
Nuotraukose – Žemės dienai skirtų renginių akimirkos.

Genė Mikėnienė, Alytaus Panemunės pagrindinės mokyklos direktoriaus pavaduotoja ugdymui