„Iphone“ telefonui skirtoje programėlėje, kuri, išvertus į lietuvių kalbą, vadintųsi „Kasdieninių prekių birža“ Kęstutis sakė patikrinęs, kiek kalafioras kainuoja skirtingose Norvegijos parduotuvėse. Programėlės paskirtis – rasti parduotuvę, kur norimai prekei kaina yra palankiausia.

DELFI skaitytojo Kęstučio atsiųstoje nuotraukoje matyti, kad žiedinis kopūstas ( norvegiškai – blomkål) skirtingose parduotuvėse kainuoja nuo 9,9 iki 19,9 Norvegijos kronų už vienetą: tai būtų 1,07-2,15 eurai už vienetą.
Kalafioras

Tuo metu internete plinta įvairios lietuvių užfiksuotos kalafiorų kainos – apie 2-3 eurus už daržovę.

Kaip prieš mėnesį rašė „Nzherald.co.nz“, Naujojoje Zelandijoje taip pat pasiekė neregėtas aukštumas – 9,99 vietos dolerių (6,06 Eur) už galvą.

Vokietijos interneto parduotuvėje „Rewe.de“ šiuo metu pakuotė žiedinių kopūstų kainuoja 2,12 eurus už kilogramą. Tačiau puslapyje „Bio-landgarten.de“ nurodoma, kad kilogramas iš Italijos importuotų kalafiorų kainuoja 6,49 eurus už kilogramą. Skirtingose Lenkijos parduotuvėse už galvą šios daržovės prašoma nuo 7 iki 14 zlotų, tai būtų 1,6 – 3,2 eurai.

Norite pasidalyti Jūsų užfiksuota žiedinio kopūsto kaina? Tai galite daryti, spausdami čia arba el.paštu pilieciai@delfi.lt su prierašu „Kalafioras“ .

Taip pat kviečiame dalintis nuomone: ar jūs pastebėjote kainų pokytį per pastaruosius kelerius metus? Kaip pasikeitė Jūsų išlaidos, pajamos? Galbūt galite pasidalinti įžvalgomis, kaip planuojate savo mėnesio šeimos biudžetą?


Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (653)