Ištekėjau už savo svajonių vyro. Abiems tai nebuvo pirma santuoka, ir vaikų turėjome ne bendrų. Bet meilė buvo beribė. Aš - paprasta provincialė, atvykusi į didmiestį. O jis - didmiesčio smulkusis verslininkas. Mylėjau taip stipriai, kad papasakoti neįmanoma. Mums gimė dukrytė, paskui - sūnelis. Vyras dalyvavo abiejuose gimdymuose, matė meilę, ryšį ir grožį.

Tik staiga, vyrui pasirodė per brangu mus visus išlaikyti, ir jis ėmė engti mano sūnų (iš kitos santuokos), kad neva jis per daug suvalgo, per daug naudoja visko ir pan. Sūnui dėl nuolatinio engimo pradėjo emociškai blogai jaustis, tad du mėnesius gydžiau jį psichiatrijos skyriuje. Vaikas nebenorėjo grįžti namo, net pradėjo kalbėti, kad nebenori gyventi.

Šeimoje įsisuko cunamis. Vyras gėrė kas dieną, šūkavo, dėl nieko keldavo skandalus namie. Nepavyko su juo nei tartis, nei šnekėtis, tad susirinkau vaikus ir plika basa grįžau į provinciją. Atrodo, kad čia ir būtų galima padėti tašką. Bet... Prasidėjo mylimojo kerštas už neva tai pagrobtus jo vaikus. Jau daugiau nei metus gyvename atskirai. Esu atakuojama tarnybomis, raštais... Nuolat rašau pasiaiškinimus. Kreipiausi... jau drąsiai galiu teigti, kad visur. Niekur pagalbos jaučiuosi nesulaukusi. Institucijų darbuotojai tik trauko pečiais ir reiškia man užuojautą dėl tokio vyro elgesio. Bet kas iš to... Gyventi man reikia kas dieną.

Pagal LR Konstituciją ir įstatymus tėvas turi teisę domėtis vaikais, tad jis sėkmingai su advokatais pila nepagrįstus raštus. Nuolat tikrinama, kaip auginami mano vaikai, tačiau niekas nieko neranda, nes esu normali mama su aukštuoju išsilavinimu, be žalingų įpročių. Tik kad neturiu užnugario ir pinigų, kad atsilaikyčiau prieš visą šią mano gyvenimo utopiją. Į mano situaciją nereaguoja niekas, manau, todėl, kad visi bijo mano vyro - smulkaus verslininkiuko su skusta galva ir auksinėm grandinėm.

Tikrai kirba mintis išvažiuoti į užsienį, nes dėl mylimojo keršto savo šalyje negaliu rasti nei ramybės, nei sulaukti pagalbos.

Šis tekstas skirtas DELFI Piliečio rengiamam skaitytojų patirčių konkursui „Mylimojo kerštas sudaužė man širdį“.

DELFI už šio rašinio turinį neatsako, nes tai yra subjektyvi skaitytojo nuomonė!

Papasakokite apie antros pusės kerštą – sugėdinkite išdavusįjį ir paguoskite tuos, kurie šiuo metu kenčia širdies skausmą būtent dėl šios priežasties! Vienam jūsų padovanosime du visos dienos bilietus (įrangos „Premium“ nuoma įskaičiuota) į „Snow areną“ Druskininkuose!

Laimėti galite savo istoriją siųsdami dviem būdais – arba spausdami pilką mygtuką čia arba rašydami laišką el.paštu pilieciai@delfi.lt su prierašu „Kerštas“. Jūsų anonimiškumą garantuojame.