„Drąsūs, stiprūs, vikrūs“ – tai komandinė estafetė, kurioje rungtyniauja berniukai ir mergaitės. Jų tikslas – kuo greičiau ir sėkmingai įveikti trasą.

Atidarymo metu dalyvius sveikino Seimo narys Vytautas Juozapaitis, Radviliškio rajono savivaldybės mero pavaduotojas Kazimieras Augulis, Sporto arenos „Auridana“ vadovas Aurimas Gaidžiūnas bei Baisogalos mokyklos-darželio direktorė Vita Poškienė.

Komandos varžėsi net 9 rungtyse. Jaunieji sportininkai turėjo pralįsti po lanką, įveikti grindų riedulio slalomą, pernešti teniso kamuoliukus, paridenti, pagauti ir varytis kamuolius, išbandyti rungtį „bulvių sodinimas“, pralįsti pro tunelį, šokinėti su šokdyne ir įveikti greičio estafetę.

Varžybas pradėjo 2005 metais gimę dalyviai. Nuo pat pirmų akimirkų pirmos vietos atkakliai siekė varžybų šeimininkai – Baisogalos mokyklos-darželio auklėtiniai, kurie užtikrintai nugalėjo varžovus surinkę 11 taškų.

„Buvo labai smagi šventė, norėjome, kad mūsų vaikų pergalę pamatytų ir rajono sporto bendruomenė, ir tėvai, ir draugai, – kalbėjo Baisogalos mokyklos-darželio direktorė Vita Poškienė. – Džiugu, kad mūsų mažųjų pasiekimais džiaugiasi visas rajonas. Visiems reikia sporto, vaikus į priekį veda užsidegimas ir noras. Mūsų mokiniai ateina valandą prieš pamokas, kad galėtų sportuoti, tai turi ateiti ir mokytojas, nes vaikų vienų neleidžiame. Turime ir baseiną, esame tikrai sportiški. Pas mus surinkti vaikų komandą nėra jokios problemos, patys vaikai noriai ir veržiasi sportuoti. Iš kitų mokyklų atstovų žinome, jog tenka tėvus įkalbinėti, kad leistų vaikus sportuoti. Pas mus taip nėra. Treniruojasi dvigubai daugiau vaikų nei reikia, todėl jiems patekti į galutinę komandą yra labai svarbu. Tikrai džiugu, kad šios finalinės varžybos sudomino visą miestelį. Tai buvo tikra šventė ir 500 žmonių talpinančioje salėje buvo sunku rasti laisvą vietą“.

Marijampolės rajono Mokolų pagrindinė mokykla bei Biržų rajono Papilio pagrindinė mokykla surinko po 25 taškus, jų galutinė vieta išaiškėjo atsižvelgiant į „Greičio estafetės“ rezultatą, antrąją vietą užėmė Papilio pagrindinė mokykla, trečiąją – Mokolų pagrindinė mokykla. Ketvirti su 29 taškais liko Šilalės rajono Kaltinėnų Aleksandro Stulginskio gimnazija.

2003 metų gimimo ir jaunesnių mokinių finalą laimėjo Mokolų pagrindinė mokykla, surinkusi 15 taškų.

„Pergalė tikrai buvo sunki, daug ir sunkiai ruošėmės, žinojome, kokie mūsų varžovai laukia, kažkiek ir pasisekė, – po finalinių kovų sakė Mokolų pagrindinės mokyklos mokytojas Sigitas Virbickas. – Mes šioms kovoms ruošėmės jau nuo rugsėjo mėnesio, paskutinius tris mėnesius dirbome labai įtemptai. Svarbiausia yra nusiteikimas. Mes esame maža mokykla, turime tik po vieną klasę, tačiau vaikai entuziastingi. Svarbu mokinių noras. Kaip mes dirbome paskutinę savaitę, tai sakiau kitiems mokytojams, taip galėčiau dirbti visus metus. Buvo smagu. Mums nesunku surinkti komandą, turime gilias tradicijas, aš pats dirbu jau 35-erius metus ir mes dalyvaujame varžybose jau daugybę metų iš eilės. „Drąsūs, stiprūs, vikrūs“ apima daug rungčių, tad reikia rimtai ruoštis. Didelis ačiū pradinių klasių mokytojoms, kurios į programą vis įtraukia papildomų rungčių ir taip mokinius paruošia. Jeigu tik vienus metus nutrauktume dalyvavimą – traukinio nebepasivytume. Džiugu, kad vyksta tokios žaidynės“.

Antrąją vietą, surinkusi 20 taškų, užėmė Kėdainių rajono Akademijos gimnazija, trečiąją – Šiaulių rajono Ginkūnų Sofijos ir Vladimiro Zubovų pagrindinės mokyklos komanda su 25 taškais, ketvirtą vietą užėmė Vilniaus rajono Rudaminos Ferdinando Ruščico gimnazija (30 taškų).

Nugalėtojai ir prizininkai buvo apdovanoti Lietuvos mokinių neformaliojo švietimo centro diplomais, medaliais, taurėmis bei marškinėliais. Ketvirtąją vietą užėmusios komandos taip pat buvo apdovanotos diplomais, marškinėliais bei Radviliškio rajono savivaldybės įsteigtais prizais – šakočiais.

Papildomus prizus komandoms taip pat įsteigė Baisogalos mokykla-darželis, o komandų vadovams buvo įteikti sporto arenos „Auridana“ prizai.