Savanorystė – viena iš socialinės-pilietinės veiklos formų, kuri yra įtraukta į pagrindinio ugdymo turinį. Savanoriška veikla gali būti nedidelė, pavyzdžiui, pagalba vienos dienos trukmės renginyje, arba didesnės apimties, kai tam skiriama keletas valandų savo laisvalaikio kas savaitę ar net kasdien.

Savanorystę ir asmenines iniciatyvas turėjo galimybę realizuoti ir mūsų mokyklos mokiniai. Kovo 19 d. socialinės pedagogės Vitalijos Kniukštienės suburta mokinių grupė (Kasparas Budrys (9a), Mantas Skirbutas (9a), Erika Giedraitė (8a), Agnė Šoparaitė (8a), Evelina Ciparytė (8a), Gabija Berniūtė (8a), Judita Jakavičiūtė (8b), Greta Gumbarevičiūtė (8b)) dalyvavo labdaros ir paramos fondo „Maisto bankas“ vykdytoje akcijoje. Kretingos socialinių paslaugų centre vyko savanorių mokymai bei buvo pasirašytos bendradarbiavimo sutartys dėl savanoriškų darbų atlikimo.

Jau kitą dieną mūsų mokiniai – savanoriai viename iš didžiųjų Palangos prekybos centrų ragino pirkėjus aukoti maisto produktus. Surinkti maisto produktai pasiekia nepasiturinčias šeimas ar vienišus asmenis, kuriems ypač reikalinga tikslinė parama.

Džiaugiamės mokinių pilietinėmis iniciatyvomis ir nuoširdžiu noru prisidėti prie visuotinės gerovės.