Laidos pagrindinė mintis – kad aktoriai turi įsikūnyti ir parodijuoti personažus ar įžymius žmones. Ir puikiai suprantu, kad tai tikrai sudėtinga, bet prieš sutikdami dalyvauti tokioje laidoje racionaliai įvertinkite savo galimybes.

Dauguma dalyvių nesužavėjo, nors buvo ir mano galva keli „perliukai“, bet tuomet žiūrėjau ir negalėjau patikėti tuo, ką matau. Kai žinomas aktorius ėmėsi parodijuoti Algimantą Čekuolį, buvo taip gėda, kad net išsižiojau. Apie žinomo žurnalisto asmenybę nediskutuosiu, turim tokį Algimantą kokį turim.

Ir parodija gali būti aštri, pritariu. Bet net aštrumui yra ribos. Didžiausia gėda buvo stebėti, kaip aktorius bandydamas nevykusiai parodijuoti A. Čekuolį ėmė gadinti orą. O visa publika „lūžo“. Ne tik publika, bet ir gerbiama komisija gyrė, kaip aktorius puikiai įsikūnijo į personažą ir kaip puikiai pagavo jį.

Ir pikčiausia, kad, man pasirodė, kad nei vienas komisijos narys nebuvo kritiškas, visi tik gyrė kraupų pasirodymą. Atleiskite, bet kaip visų gerbiama ir mylima aktorė Kristina Kazlauskaitė, kurios kurti personažai nepalikdavo abejingų, gali sėdėti šypsotis ir girti tokį nevykusį, net ne nevykusį, o gėdingą pasirodymą? Klausimas retorinis, nes atsakymą tikriausiai žinau – taip sutarta su laidos prodiuseriais ir dalyviais.

Suprantama, kad jeigu laidos reitingai laikysis, o turėtų, nes juk publika lūžo, tai laida gyvuos ir gyvuos. Linkiu laidoje dalyvaujantiems aktoriams sėkmės ir profesionalumo, nežeminkite savęs, vaidinamų personažų ir žiūrovų.

DELFI už šio rašinio turinį neatsako, nes tai yra subjektyvi skaitytojo nuomonė!

„Praėjusį sezoną šou „Pakartok!“ nesulaukė priekaištų dėl neva įžeidžiančių parodijų. Atvirkščiai, aktorių darbą gyrė ir parodijuojami asmenys. Reitingų viršūnėse karaliavusi laida skleisdavo pozityvią emociją. Šį sezoną taip pat išliksime sau ištikimi, kiekvieną trečiadienį džiuginsime žiūrovą. Jokių patyčių, žeidžiančių parodijų. Kiekvieno žiūrovo humoro jausmas skirtingas. Jei vienam užkliuvo minėta parodija, nereiškia, kad ir kitam neįtiks. Aktorius Julius Žalakevičius puikiai suvaidino gerbiamą Algimantą Čekuolį, todėl sulaukė komisijos pagyrų, o žiūrovai negailėjo plojimų. „Pakartok!“ komisija tiek pagyras, tiek kritiką išreiškia laisva valia, natūraliai reaguodami į scenoje matomus pasirodymus“, – sako laidą kuriančios prodiuserinės kompanijos „TV Manija“ prodiuseris Saulius Urbonavičius-Samas.

Aktoriaus J. Žalakevičiaus parodiją teigiamai įvertino ne tik komisijos pirmininkė Kristina Kazlauskaitė, bet ir kitas komisijos narys – režisierius Sigitas Račkys. „Noriu išreikšti meilę Algimantui Čekuoliui. Žiūriu jo laidas ir žiūrėsiu. Tai yra nuostabus žmogus, turintis humoro jausmą. Aš tikiu, kad pamatęs kuriamą personažą, jis juoksis labiausiai iš visų“, – po J. Žalakevičiaus pasirodymo kalbėjo S. Račkys.

Norite pasidalyti savo nuomone? Rašykite el.paštu pilieciai@delfi.lt arba čia.