„Sveiki, iš anksto atsiprašau, kad galbūt yra didesnių naujienų, nei padėka už gerai atliekamą kasdienį darbą gatvėje.

Šiandien (kovo 28, sekmadienį) po velykinių švenčių pas uošvius teko grįžti iš Biržų į Vilnių. 1990 metų gamybos „Audi 100“ yra vis dar geras automobilis, bet kartais užvesti jį yra sudėtinga. Aš pats į darbą Vilniuje važinėju dviračiu, todėl nenaudojamas automobilis kartais rodo savo kaprizus – taip atsitiko ir po viešnagės Biržuose – važiuojant namo jis kategoriškai „atsisakė“ užsivesti.
Uošvis pasiūlė pastumti, tačiau riedantis automobilis vis viena „ožiavosi“: pastūmėjus apie 100 metrų rezultatas buvo tas pats – neužsiveda.

Pro šalį važiavęs policijos ekipažas sustojo ir pasiūlė pagalbą. Prisipažinsiu, buvau gerokai nustebęs. Suprantu, kad policija turi svarbesnių darbų, nei užsiiminėti pagalba kelyje, tačiau jaunas (apie 30 metų) policininkas, matyt, žinojo, kad sekmadienį techninę pagalbą Biržuose rasti bus sudėtinga.

Policininkas greičiausiai daug išmanė apie automobilius: paaiškino, kaip mano automobilį temps ir kaip reikia įjungti teisingą pavarą, paaiškino, kaip pasignalizuos, kai sustos, ir kaip man pasignalizuoti, kai užsives. Iš karto paaiškinsiu, kad niekada neteko bendrauti su žmogumi, taip profesionaliai atliekančiu šį pagalbos veiksmą. Žinoma, automobilis užsivedė (nors ne iš pirmo karto). Visa operacija užtruko gal kelias minutes, bet man tai buvo išsigelbėjimas. Nespėjau policininkui deramai padėkoti, net vardo paklausti...

Grįžęs namo į Vilnių pradėjau galvoti – kodėl naujienose kasdien girdime kritiką ir blogas naujienas apie tai, kaip viena ar kita institucija kažko nepadaro, kaip kažkas padaro kažką blogo arba įvyksta kokia nelaimė. Juk šios blogos žinios nieko nemotyvuoja, nieko gero neišmoko (nebent tai, kad gyvename blogame pasaulyje). Toks paprastas veiksmas kaip padėti bendrapiliečiui – nejaugi jis nėra didesnis įkvėpimo šaltinis? Štai, Lietuvos policija savo tinklalapyje skelbia savo misiją: „Ginti. Saugoti. Padėti.“ Iki šiol man teko kelis kartus pasinaudoti Bendrojo Pagalbos centro paslauga (112) ir patirti ką reiškia „ginti“ ir „saugoti“. Šiandien pamačiau, kaip Lietuvos policija supranta „padėti“.

Prisiminiau, kaip aršiai žurnalistai puolė BPC, kai ši tarnyba nespėjo per tris minutes atskubėti ir sustabdyti girto vairuotojo Kaune, Lapių apylinkėse, ar kai BPC nenustatė, kurioje vietoje nukrito virš Baltijos jūros skridęs lėktuvas; kaip akivaizdžiai iš musės dramblį išaugino televizijos laidoje dideli žmonės, aiškindamiesi, kaip reikėtų „gerinti tarnybų darbą“. Ir niekada negirdėjau, kad kas pasakytų „ačiū už tai, kad šimtus, tūkstančius kartų kasdien ginate, saugote ir padedate“.
Štai mano paprastas „ačiū“. Esu senosios kartos žmogus, nemoku naudotis feisbuku ar kitais socialiniais portalais, todėl prašau, paskelbkite šį mano paprastą „ačiū“ kokioje nors žiniasklaidos priemonėje. Noriu, kad žmonės žinotų, jog Lietuvos policija tikrai vykdo savo misiją, tikrai gina, saugo ir padeda.“

Norite papasakoti, kaip jus maloniai nustebino policijos pareigūnai, padėkoti jiems? Rašykite el.p. pilieciai@delfi.lt!

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (128)