Dalyviai burtų tvarka suskirstyti į septynias komandas: „Švyturio“, „Lyderių“, „Kas?“, „Krč“, „Zuikio sapno“, „Pergalės“, „Red“ prie kurių prisijungė ir dvi Krosnos mokyklos moksleivių komandos. Komandos suskirstytos į du pogrupius, sužaidė rato sistema.

Po labai atkaklios kovos paaiškėjo turnyro pusfinalininkai, kuriais tapo komandos „Kas?“ ir „Krosnos mokyklos - I“ komanda, antrame – „Red“ ir „Krč“. Pusfinaliai vyko labai atkakliai ir tik po geriau sužaistų paskutinių minučių paaiškėjo kas žais dėl III vietos, kas varžysis finale.

Dėl trečios vietos susikovė „Krosnos mokyklos – I komandas“ su vyriausiais turnyro dalyviais „Red“ komanda, susitikimą po labai atkaklios kovos, išsaugoję daugiau jėgų, rezultatu 10:8 šventė „Krosnos mokyklos – I“ komanda (I. Bučinskas, M. Slipkauskas, R. Vitkauskas). Finale susitiko „Kas?“ su „Krč“. Varžybos buvo labai įtemptos, nervingos, pasibaigus laikui rezultatas buvo lygus, o laimėtojas paaiškėjo tik po baudų metimo serijos, kurioje sėkmė nusišypsojo komandai „Kas?“ (N. Stasiulionis, A. Marcinkus, R. Kairys), kuri ir tapo penktojo Krosnos mokyklą baigusių moksleivių 3x3 krepšinio turnyro „Gera sugrįžti, smagu parungtyniauti“ nugalėtoje. Antra vieta atiteko komandai „Krč“ (D. Maslauskas, A. Kizelevičius, R. Pauža). Ketvirtą - devintą vietas pasidalijo „Red“, „Švyturio“, „Lyderių“, „Krosnos mokyklos - II“ ir „Zuikio sapno“ bei „Pergalės“ komandos.

Pertraukėlių tarp varžybų metu vyko baudų bei tritaškių metimo konkursai. Po labai atkaklios kovos, finale savo priešininką Dominyką Vitkauską įveikęs minimaliu rezultatu baudų konkurso nugalėtoju jau antrus metus iš eilės tapo Krosnos mokyklos moksleivis Ignas Bučinskas. Tritaškių metimo konkurso finale ir vėl varžėsi Ignas Bučinskas tik dabar jau su savo vyresniu broliu Pauliumi Bučinsku. Po atkaklios kovos Ignas tapo ir tritaškių konkurso nugalėtoju.

Komandos prizininkės apdovanotos medaliais ir diplomais. Komanda nugalėtoja puikavosi turnyro taure. Naudingiausiu turnyro žaidėju pripažintas „Red“ komandos žaidėjas Saakas Chačatrianas, kuris apdovanotas specialiu prizu – atminimo statulėle. Baudų ir tritaškių konkurso nugalėtojui įteiktos atminimo statulėlės. Visi turnyro dalyviai apdovanoti dalyvio sertifikatais.

Turnyras tikrai pavyko, buvo jaučiama puiki atmosfera, gera nuotaika, nestigo atkaklių kovų. Visuomet smagu susitikti, pabendrauti su gerais bičiuliais, o ypač šaunu parungtyniauti, pasivaržyti aikštelėje. Džiugu, kad norinčių dalyvauti kasmet vis daugėja. Tvirtai galima teigti, kad šis penktasis baigusių Krosnos mokyklą 3x3 krepšinio turnyras „Gera sugrįžti, smagu parungtyniauti“ jau tikrai tapo tradiciniu.

Kūno kultūros vyr. mokytojas, socialinis pedagogas Vaidas Jasevičius