Prieš lemiamas kovas dalyvius sveikino ir sėkmės linkėjo Panevėžio savivaldybės švietimo skyriaus vyriausiasis specialistas Vladas Taučius ir Lietuvos mokinių neformaliojo švietimo centro metodininkė Raimonda Čerkauskaitė.

Pirmąją vietą laimėjo Šiaulių miesto Juliaus Janonio gimnazijos komanda, kurią sudarė Lukas Bučinskas, Vičas Marijus, Nedas Jankevičius ir Agnė Simonavičiūtė. Po 7 ratų jie turėjo po 116,0 taškų.

„Kova buvo tikrai sunki ir iki paskutinių partijų nežinojome, kuri komanda nugalės“, – sakė čempionų komandos atstovai. – Šachmatai mus visus sudomino nuo vaikystės, vienus išmokė tėvai, kitus seneliai. Tai puiki laisvalaikio praleidimo forma ir smegenų lavinimas. Tai intelektualus sportas ir tikrai ne kiekvienas gali žaisti. Smagu, kad sugebėjome sėkmingai sudalyvauti Lietuvos mokyklų žaidynėse. Ačiū organizatoriams ir mokytojams“.

Po atkaklios kovos antrąją vietą laimėjo Marijampolės Marijonų gimnazijos komanda. Jos garbę gynė Paulius Pultinevičius, Arnas Žukauskas, Augustas Vaškevičius ir Simona Ambraziejūtė.

Trečiąją vietą iškovojo Plungės Senamiesčio mokyklos komanda, kuriai bronzos medalius pelnė Ignas Mačiulis, Paulius Meškėnas, Rugilė Meškėnaitė ir Greta Galdikaitė.

Geriausiu Lietuvos mokyklų žaidynių žaidėju pagal taškus pripažintas Marijonų gimnazijos auklėtinis Arnas Povilas Žukauskas. Antrą vietą užėmė Plungės senamiesčio mokyklos šachmatininkė Rugilė Meškėnaitė.

Nugalėtojai ir prizininkai buvo apdovanoti Lietuvos mokyklų žaidynių diplomais, medaliais, taurėmis ir marškinėliais.

Galutinė lentelė:

1. J.Janonio gimnazija (Šiauliai)

2. Marijonų gimnazija (Marijampolė)

3. Senamiesčio m-kla (Plungė)

4. Jėzuitų gimnazija (Kaunas)

5. 5-oji gimnazija (Panevėžys)

6. M.Gorkio pagr. m-kla (Klaipėda)

7. S.Daukanto gimnazija (Vilnius)

8. „Aušros“ pagr. m-kla (Biržai)

9. S.Neries pagr. m-kla (Vilkaviškis)

10. U.Karvelis gimnazija (Kauno r. Akademija)

11. Užupio pagr. m-kla (Ukmergė)

12. Prezidento J. Žemaičio gimnazija (Raseiniai)

13. „Ryto“ progimnazija (Kėdainiai)

14. Šv. Benedikto gimnazija (Alytus)

15. Šv. R. Kalinausko gimnazija (Vilniaus r.)

16. „Atgimimo“ m-kla (Druskininkai)

17. „Atžalyno“ gimnazija (Pakruojis)

18. Jašiūnų „Aušros“ gimnazija (Šalčininkai)

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)