Kovo 4 d. Panevėžio Alfonso Lipniūno progimnazijoje vyko Amatų-karjeros diena. Jos pagrindinis tikslas buvo pagilinti mokinių karjeros kompetencijas: pažinti save, sužinoti apie mokymosi, saviraiškos ir darbo galimybes, kaip priimti karjeros sprendimus ir t.t., taip pat ugdyti mokinių verslumo įgūdžius, dalyvaujant Kaziuko mugėje.

Ši diena buvo labai turininga ir pilna įvairios veiklos.

4 a ir 4 b kl. mokiniai dalyvavo istorinės edukacijos pamokose „Karaliaus Mindaugo Lietuva“ ir sužinojo daug įdomaus apie senovės lietuvių aprangą, buitį, kario gyvenimą bei pramogas. 2 b kl. mokiniams pamoką vedė „Yamaha“ muzikos mokyklos vadovė Skirmantė Balčiūnaitė.

Pradinių klasių mokiniai dalyvavo kūrybinėje akcijoje „Jie garsina Lietuvą“, savivaldos valandoje. 3 b kl. mokiniai parodė spektaklį „Snieguolė ir nykštukai“ l.d. „Papartis“ ir „Žvaigždutė“ darželinukams.

5-8 klasių mokiniai dalyvavo Sėkmės pamokose ir sužinojo įdomių dalykų iš įvairių profesijų atstovų. 5 a ir 7 b kl, mokiniai susitiko su J. Miltinio dramos teatro aktore Vita Šiaučiūnaite ir sužinojo daug aktoriaus profesijos paslapčių. 5 b ir 6 b kl. mokiniams Sėkmės pamokas vedė buhalterė Aldona Macionienė, 6 a ir 7 b kl. mokiniams – Šiaulių banko privačių klientų skyriaus vadovė Ilona Misevičienė ir jos kolegė Vaida Cesevičienė, 6 b ir 7 a kl. mergaitėms – UAB „Douglas“ ekspertė Laura Chmeliauskienė, 8 a ir 8 b kl. mokiniams – vieną Sėkmės pamoką vedė Panevėžio kraštotyros muziejaus dokumentų ir popieriaus restauratorius Stanislovas Grubliauskas, o antrą – Kazimiero Paltaroko gimnazijos 10 d kl. mokinės Rugilė Pūkaitė, Samanta Tomarevičiūtė ir Gabija Rutėnaitė, 7 a kl. berniukams ir 6 a kl. mokiniams – KASP Vyčio apygardos 5-osios rinktinės štabo ir aprūpinimo kuopos kuopininkas Jogintas Jurskis, 6 b kl. berniukams ir 5 b kl. mokiniams – bendruomenės pareigūnės Renata Gustaitienė ir Sandra Paškevičiūtė, 7 a kl. mokiniams – stiklo dailininkas Markas Eckstrandas. 5 a ir 5 b kl. mokiniai dalyvavo istorinės edukacijos pamokose „Karaliaus Mindaugo Lietuva“.

Vieną pamoką visų klasių mokiniai dalyvavo akcijoje „Jie garsina Lietuvą“. Šiai akcijai klasės ruošėsi iš anksto: rinko informaciją apie garsius Lietuvos žmones – dalininkus, rašytojus, mokslininkus ir kt. Per akcijos pamoką mokiniai karpė spalvotus stilizuotus paukščius, rašė ant jų garsių žmonių vardus ir pavardes, klasėse pristatė surinktą informaciją apie šiuos žmones. Šie įvairiaspalviai paukščiai papuoš progimnaziją Kovo 11-sios proga. Taip pat vyko Savivaldos valanda. Joje buvo apdovanoti edukacinių konkursų „Olympis“ dalyviai ir nugalėtojai.

12 val. linksmais ir šauniais mokinių pieštais plakatais visą progimnazijos bendruomenę sukvietė Kaziuko mugė, kurioje savo rankų darbo gaminiais prekiavo įvairių klasių mokiniai. Mugės svečiai galėjo nusipirkti molinių, pintų iš šiaudų, megztų darbelių, papuošalų, gėlių, gražių suvenyrų ir, žinoma, įvairių skanumynų. Mugės prekiautojai ir pirkėjai aukojo pinigų 6-8 klasių poilsio kambariui įrengti. Džiaugiamės, kad progimnazijos bendruomenė aktyviai susitelkia, sprendžiant įvairius klausimus.

Amatų-karjeros dieną organizavo progimnazijos ugdymo karjerai darbo grupė.

Vokiečių k. mokytoja, ugdymo karjerai darbo grupės pirmininkė Dainora Raudienė