Žiūrovai galėjo stebėti ne tik tradicines žiemos sporto šakas, tokias kaip ledo ritulys ar dailusis čiuožimas, – dėmesį prikaustė pirmą kartą Lietuvoje vykusios laipiojimu ledu varžybos, buvo galima iš arčiau susipažinti su šiek tiek mažiau populiariu akmenslydžiu, kartais dar vadinamu „šachmatais ant ledo“.

Renginį savo energingu pasirodymu atidarė šokių grupė „Skillz“. Sveikinimo žodžius tarė LTOK prezidentė Daina Gudzinevičiūtė, Druskininkų miesto meras Ričardas Malinauskas ir „Snow arenos“ vadovas Andrius Stasiukynas. Daina Gudzinevičiūtė pasakė, kad buvusių olimpiečių nebūna – tai gyvenimo būdas, jausmas, ir teigė, kad jai džiugu dalyvauti ir padėti būsimiems olimpiečiams. Iškilmingame atidaryme buvo juntama olimpinė dvasia – su policijos palyda sportininkų rankose per visus Druskininkus keliavusi olimpinė ugnis pasiekė galutinį tikslą ir buvo įžiebta LTOK prezidentės.

Atidarymą stebėjusi iš Vilniaus atvykusi orientacininkų pora Mindaugas ir Jūratė džiaugėsi ne tik galimybe sudalyvauti orientacinėse varžybose, tačiau ir pačiu apsilankymu Druskininkuose. „Puiku, kad rengiamas toks festivalis, apjungiantis skirtingas sporto šakas ir įvairias veiklas. Mes ir taip planavome praleisti savaitgalį Druskininkuose, o sudalyvauti orientacinėse varžybose niekada nepraleidžiame progos. Gaila tik, kad nebėra sniego, bet oras varžyboms puikus, ir bent jau bus šiek tiek lengviau bėgti“, – juokėsi jie.

Pakalbinta Daina Gudzinevičiūtė pasidžiaugė jau trečiojo žiemos olimpinio festivalio sklandžia eiga ir nepriekaištingu organizavimu, tik taip pat apgailestavo dėl ištirpusio sniego. Tačiau varžybų ir įvairių rungčių dalyviams sniego nebuvimas nebuvo kliūtis – iš Kauno Aušros gimnazijos atvykusi mokinė Miglė Gelčytė ruošdamasi startui čiuožimo varžybose nestokojo geros nuotaikos, tik nuogąstavo dėl savo pasiruošimo ir teigė, kad „visi konkurentai atrodo kieti“.

Festivalyje taip pat netruko ir garsių veidų – keliautojas, žurnalistas, renginių vedėjas Martynas Starkus džiaugėsi, kad atsiranda tokių renginių, kurie taip suburia žmones. Paklaustas, ar Lietuvoje juntamas tokių renginių trūkumas, atsakė: „Iš vienos pusės jų trūksta, bet nebūkime godūs ir džiaukimės, kad bent kartą metuose vyksta toks renginys.“

„LTeam“ žiemos festivalio programoje tarp olimpinių rungčių netruko ir kitų alternatyvių veiklų. Didelio dėmesio susilaukė gatvės šokių varžybos. Jose dalyvavo 50 dalyvių, šokančių skirtingais stiliais. Kiekvienas jų turėjo 45 sekundes, per kurias turėjo parodyti teisėjams, ką sugeba. Aštuoni geriausieji dalyviai pateko į finalą.

Pirmoji varžybas pradėjusi Adelė teigė, kad sužinojusi apie tai, kad jai teks pirmajai šokti, labai jaudinosi, vienu metu net nebenorėjo šokti. Tačiau jos pasirodymas sulaukė daug ovacijų ir palaikymo šūksnių, nors Adelė buvo labai savikritiška ir teigė, kad niekada nėra patenkinta savo pasirodymais.

Graži, vos ne pavasariška šeštadienio diena, saulės nutvieksti dalyvių ir žiūrovų veidai, šypsenos ir gera nuotaika – olimpinė dvasia buvo juntama visur. Kiekvienas „LTeam“ žiemos olimpinio festivalio varžybų ir rungčių dalyvis gavo atminimo suvenyrus bei išsinešė iš festivalio daugybę smagių įspūdžių.