Dvylika Lietuvos stipriausių mokyklų susirinko į vieną vietą, kur įvairiose svorio kategorijose varžėsi daugiau nei 100 mokinių. Vaikinai varžėsi 8 svorio kategorijose, o merginos – vienoje.

Susumavus visus varžybų rezultatus, nugalėtojais paskelbti Kauno rajono Ugnės Karvelis gimnazijos mokiniai, antrąją vietą iškovojo Mažeikių rajono Židikų Marijos Pečkauskaitės gimnazija, trečioji vieta atiteko Ignalinos gimnazijos atstovams.

„Favoritai ir šiais metais pateisino savo vardą, prieš metus Ugnės Karvelis gimnazijos sportininkai taip pat buvo stipriausi“, – teigė Lietuvos mokinių neformaliojo švietimo centro metodininkas Vytautas Glovackas.

„Po visko, kai analizuojame rezultatus, tai ta pergalė atrodo, kad buvo lengva. Tačiau nuėjome ilgą kelią“, – teigė Ugnės Karvelis gimnazijos mokytojas Paulius Visockas. – Niekada metų pradžioje nežinai, kaip viskas pasibaigs. Tačiau jeigu žiūrėtume tik į skaičius, tai mes atsiplėšėme 13 taškų, kas rodo, kad pergalė nebuvo labai sunki“.

Nugalėtojų mokytojas tikina, kad pergalę antrus metus iš eilės lėmė nuoseklus darbas.

„Svarsčių kilnojimas nėra lengva sporto šaka, jeigu apsisprendei, tai turi sunkiai ir iki galo dirbti“, – teigė P.Visockas. – Tai nėra sporto šaka skirta pramogavimui, čia negali kažko daryti puse jėgos. Turi visada dirbti iki galo. Mes važinėjame po įvairias varžybas visoje Lietuvoje, patys jas organizuojame. Norime, kad mūsų sportininkai pajustų pergalės skonį ir taip stengiamės juos motyvuoti. Norime būti stiprūs, raginame jaunimą, pratiname prie sunkių kovų. Vienos varžybos atstoja mėnesio treniruotes. Tai mūsų visų nuoseklus darbas“.

Mokytojas pritaria, kad Lietuvos mokinių žaidynės yra labai reikalingas dalykas ir savo pajėgumu nenusileidžia kitos varžyboms.

„Žinoma, tokios žaidynės labai reikalingos“, – užtikrintas Ugnės Karvelis gimnazijos mokytojas. – Svarsčių kilnojimas, šioje amžiaus grupėje iki 18 metų, yra pajėgesnis nei Lietuvos čempionatas. Mokytojai pasistengia ir atveža geriausius sportininkus. Nors Lietuvos čempionato masiškumas ir didesnis, tačiau lygis aukštesnis Lietuvos mokinių žaidynėse. Tai labai vertingas dalykas ir šios sporto šakos didelis populiarinimas“.

Galutinė svarsčių kilnojimo varžybų lentelė:

1. Kauno r. Akademijos Ugnės Karvelis gimnazija
2. Mažeikių r. Židikų Marijos Pečkauskaitės gimnazija
3. Ignalinos gimnazija
4. Kelmės r. Šaukėnų Vlado Pūtvio-Putvinskio gimnazija
5. Kauno Maironio universitetinė gimnazija
6. Šiaulių r. Kuršėnų Lauryno Ivinskio gimnazija
7. Rokiškio r. Jūţintų Juozo Otto Širvydo pagrindinė mokykla
8. Tauragės r. Batakių vidurinė mokykla
9. Jonavos Senamiesčio gimnazija
10. Radviliškio rajonas Šeduvos gimnazija
11. Raseinių r. Nemakščių Martyno Maţvydo gimnazija
12. Vilniaus Karoliniškių gimnazija