Nusivylusios mokytojos įrašu feisbuke pasidalino daugiau nei 1270 žmonių, o istoriją apie tai, kad mokytoja savo klasėje negali puošti Kalėdų eglės, aprašė užsienio žiniasklaida.

Pasak abcnews.go.com, C. Gordon eglutę teko iš klasės pašalinti todėl, kad, pasak mokyklos direktoriaus Paulo Butlerio, ji buvo „nederama“.

„Derindamasi prie nacionalinių ir valstijos standartų, Bangoro mokyklos moko mokinius apie kultūrą, tradicijas ir šventes per ryšius su anglų kalba, menais, muzika, daile, socialinėmis studijomis ir pasaulio kalbomis. Mūsų dėmesys sutelktas į mokinių švietimą, kad jie taptų pasaulio piliečiais su visais XXI a. reikalingais įgūdžiais, pasiruošę ateities sėkmei universitete ir siekiant karjeros (...)", – pirmadienį atsakydama į žiniasklaidos dėmesį, atsaką pateikė už Bangoro mokyklas atsakinga inspektorė Betsy Webb, rašė bangordailynews.com.

Sužinojusi, kad negalės švenčių mokykloje laukti, papuošusi eglutės klasėje, mokytoja savo liūdesiu pasidalino feisbuke.

„Man labai liūdna... 30 metų puošdavau klasę šventėms, o šįkart direktorius nurodė, kad daugiau nebegaliu statyti savo mažo rožinio medelio ir turiu jį pašalinti. Ant medžio nebuvo jokių religinių simbolių. Nei kryžių, nei angelų – tik rožinės „Hello Kitties“, mokiniams tikrai patiko eglutė, einant dienai ji džiugindavo ir mane, – feisbuke paplitusiame įraše rašė ji. – Kai pradėjau mokytojauti, paskutinę dieną prieš mokyklos atostogas rengdavome vakarėlį, vaikai atsinešdavo sausainių, įsijungdavome šventinę muziką – dabar viso to neleidžia. Manau, kad tai kaitos taškas mūsų visuomenėje – kai visi visus nuolat įžeidžia, tai iš visko tiesiog atima džiaugsmą.“

Šis įrašas feisbuke susilaukė didelio dėmesio – juo pasidalino net 1277 žmonės, jis susilaukė ir vietinių politikų dėmesio.

Po tokios žmonių reakcijos, antradienį mokytoja savo feisbuko paskyroje pranešė, kad jai vis dėlto leista klasėje palikti eglutę.

„Ką tik išėjau iš nuostabaus susitikimo su direktoriumi ir jis pasakė, kad galiu galiu grąžinti eglutę! Labai džiaugiuosi, kad turėjau galimybę šiuo svarbiu klausimu dalyvauti atviroje diskusijoje su mokykla ir bendruomene. Noriu padėkoti visiems už paramą ir kad prisidėjote prie pokalbio“, – antradienį rašė ji.

Antradienį komentarus diskusiją sukėlusiu klausimu parengė ir mokyklos direktorius P. Butleris bei už Bangoro mokyklas atsakinga inspektorė B. Webb.

Bangordailynews.com cituoja direktoriaus komentarą kuriame nurodoma, eglutė turėtų išryškinti universalią šventišką nuotaiką, ir „Kalėdų eglutė, kuri buvo šios diskusijos centre, tą daro, todėl yra tinkama mokyklos aplinkai.“

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (18)