Mona Shores gimnazijos choras, žinomas dėl džiugių melodijų ir neįprasto dydžio, įsikūnijęs į Kalėdų eglę, šiemet įžanginiame koncerte gruodžio 3 d. Muskegon's Frauenthal teatre giedojo tarp 25 tūkst. LED lempučių ir 1500 m žalumos. Upi.com rašo, kad 20 m. dainuojanti Kalėdų eglė yra aukščiausia tarp tokio tipo eglių pasaulyje.

Choro vadovas Shawn Lawtonas „ABC News“ sakė, kad norint suorganizuoti tokį koncertą, reikia visos komandos pastangų.

„Koncertas suburia 100 savanorių tėvų kartu su vaikais, dėl to tai tampa labai bendruomenišku projektu“, – sakė Sh. Lawton

Mokytojas, su choru dirbantis jau 22 metus, pasakojo, kad mokiniams akomponuoja 50 instrumentų orkestras, atliekantis eklektikšą gospelo, afrikietiškos ir tradicinės kalėdinės muzikos mišinį.

Klausytojai gali tikėtis išgirsti tokias dainas kaip „Jingle Bells“, „Deck the Halls“ ir „Feliz Navidad“.

Moksleiviai ant kalėdinę eglutę imituojančios konstrukcijos išrikiuojami pagal balso tembrą, klasę ir ūgį. Sh. Lawtonas visada palieka specialią vietą ant eglutės viršūnės jos angelui.

„Paprastai tai yra tas, kuris visko negauna, – sakė Sh. Lawtonas. – Jais nebūna vadovaujantieji. Tai – sunkiai dirabntys vaikai, kurie niekada nepasiduoda. Šiemet negalėjau apsispręsti (kurį pasirinkti), todėl išrinkau du. Jie keičiasi tarp 5 pasirodymų.“

Abiturientai James Gibbsas ir Madison Strait „ABC News“ sakė nesitikėjusios šiemet būti išrinkosi į angelo vietą.

„Maniau, kad Lawtonas pasirinks populiarius žmones, bet tai ne tas atvejis , – sakė J. Gibbs – Jis renkasi žmonės, kurie įveikė sunkumus.“

Gospelą mėgstanti dainininkė choro nare yra jau trejus metus. J. Gibbs pasakojo, kad yra iš globos namų, o mokykloje iš jos buvo tyčiojamasi.

„Muzika yra mano išsigelbėjimas ir Lawtonas tai pamatė“, – sakė J. Gibbs.

M. Strait sakė galvojanti, kad vietą viršuje gavo dėl savo atkaklumo.

„Galvoju, kad visada buvau pozityvi, – sakė ji. – Įvairiose perklausose dalyvavau daugybę kartų, bet niekada nieko nelaimėjau.“

Choro veteranė, jau 4 metu choro narė M. Strait sakė, kad būti išrinktai eglės angelu buvo didelė garbė.

Pasak Sh. Lawtono, choras repetavo nuo pirmos mokslo metų dienos, o šventiniai pasirodymai prasidėjo praėjusį trečiadienį. Nors negalima abejoti mokinių įkūnytos Kalėdų eglės didybe, Sh. Lawtonas sako, kad Kalėdų dvasią spinduliuoja jo mokiniai.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (3)