Geriausiųjų konkursą organizuoja Lietuvos mokinių neformaliojo švietimo centras, Lietuvos Respublikos švietimo ir mokslo ministerija ir Lietuvos tautinis olimpinis komitetas (LTOK).

„Smagu, kad tokiuose renginiuose ne pirmus metus matau tuos pačius veidus, tai reiškia, kad ir toliau išliekate lojalūs sportui“, - šventėje į susirinkusiuosius kreipėsi LTOK prezidentė Daina Gudzinevičiūtė. – Jūs ugdote ateities sportininkus, norime, kad jaunimas ateityje taptų olimpiečiais, tačiau ir tie, kurie jais netaps, svarbu, kad būtų gerais žmonėmis“.

Šiais metais konkurse dalyvavo 49 Lietuvos mokyklos, iš kurių buvo išrinktos 5 pradinės mokyklos ir mokyklos–darželiai, 5 pagrindinės mokyklos ir progimnazijos bei 5 vidurinės mokyklos ir gimnazijos.

„Džiugu, kad tokie projektai skatina mokyklas ir moksleivius visur dalyvauti, būti aktyviais, siekti aukštų rezultatų. Geriausių rinkimuose dalyvavo 49 mokyklos, o Lietuvoje iš viso yra apie 1200 mokymo įstaigų. Smagu, kad vaikai myli sportą, tačiau norisi ir didesnio kitų mokyklų indėlio“, - teigė Švietimo ir mokslo ministerijos atstovas Ritas Vaiginas.

Sportiškiausios pradinės mokyklos ir mokyklos-darželiai:

1 vieta. Radviliškio r. Baisogalos mokykla-darželis
2. vieta. Širvintų pradinė mokykla
3 vieta. Jonavos pradinė mokykla
4 vieta. Molėtų pradinė mokykla
5 vieta. Šiaulių Centro pradinė mokykla

Sportiškiausios pagrindinės mokyklos ir progimnazijos

1 vieta. Lietuvos sporto universiteto Kėdainių „Aušros“ progimnazija
2 vieta. Raseinių Šaltinio progimnazija
3 vieta. Biržų Kaštonų pagrindinė mokykla
4 vieta. Šiaulių r. Kuršėnų Daugėlių pagrindinė mokykla
5 vieta. Prienų „Revuonos“ pagrindinė mokykla

Sportiškiausios vidurinės mokyklos ir gimnazijos

1 vieta. Kauno r. Akademijos Ugnės Karvelis gimnazija
2 vieta. Šiaulių r. Meškuičių gimnazija
3 vieta. Kėdainių r. Akademijos gimnazija
4 vieta. Lazdijų r. Veisiejų Sigito Gedos gimnazija
5 vieta. Panevėžio r. Krekenavos Mykolo Antanaičio gimnazija

„Smagu, kad esame tarp geriausių ir pačių sportiškiausių Lietuvos mokyklų“, - teigė Biržų Kaštonų pagrindinė mokyklos atstovai. – Visada stengiamės daug laiko skirti olimpinių idėjų skleidimui, sporto renginių organizavimui ir sveikai gyvensenai. Stengiamės ir savo moksleivius užkrėsti tokia energija, kad kūno kultūra jiems būtų ne prievolė, o džiaugsmą keliantis dalykas. Bandysime ir ateityje kuo daugiau sportuoti“.

Jau daugybę metų vyksta geriausio kūno kultūros mokytojų penketuko rinkimai. Visi Lietuvos kūno kultūros mokytojai galėjo teikti paraiškas šiam konkursui, kurias vertino speciali komisija.

„Teko pamatyti įvairių mokyklų ir gimnazijų vaikus, kurie sportuoja, šoka, dainuoja, todėl net negaliu įsivaizduoti kokie yra šių geriausių mokyklų mokiniai“, – šypsojosi Lietuvos olimpinės akademijos prezidentas Artūras Poviliūnas. – Tikrai noriu pagirti tiek mokinius, tiek mokytojus, mūsų visų laukia šviesi ateitis. O geriausiais išrinkti mokytojai yra tikri savo darbo profesoriai ir akademikai“.

Piniginiais prizais geriausius kūno kultūros mokytojus apdovanojo LTOK ir KKSD, o padėkos raštais Švietimo ir mokslo ministerija.

Laureatai:

Arūnas Bagdonas (Radviliškio r. Šeduvos gimnazijos kūno kultūros mokytojas)
Dovilė Šertvytienė (Kauno Jono Jablonskio gimnazijos kūno kultūros mokytoja-metodininkė)
Juozas Bagdanavičius (Alytaus r. Simno gimnazijos kūno kultūros mokytojas-metodininkas)
Lina Čečinaitė (Kauno kunigaikščio Vaidoto mokyklos-daugiafunkcinio centro kūno kultūros mokytoja-metodininkė)
Romualdas Juodis (Šiaulių r. Kuršėnų Daugėlių pagrindinės mokyklos kūno kultūros mokytojas-metodininkas)

„Galima pastatyti daugybę salių ar stadionų, tačiau jeigu nebus mokytojų, kurie skiepys meilę sportui, tai nieko ir nebus. Kūno kultūros mokytojai yra tikri vertybių puoselėtojai“, - sakė Lietuvos sporto universiteto atstovas Arūnas Emeljanovas.