Simbolinį ratą stadione bėgo bei pinigus likimo nuskriaustiems vaikams aukojo valgyklos darbuotojos, techniniai darbuotojai, mokiniai, gimnazijos administracija ir mokytojai. Kūno kultūros mokytoja Rima Kraulišienė džiaugėsi pavykusia akcija ir įteikė dalyviams solidarumo bėgimo diplomus, o surinktas lėšas pervedė akcijos organizatoriams solidarumo bėgimas – tai antrus metus Lietuvoje vykstantis renginys, inicijuotas organizacijos „Gelbėkit vaikus“ ir palaikomas LR Švietimo ir mokslo ministerijos.

Apie projektą:

Lygiai prieš metus surengusi pirmąjį Solidarumo bėgimą, organizacija „Gelbėkit vaikus“ vėl pakvietė mokyklas registruotis ir dalyvauti projekte. Solidarumo bėgimas – tai unikalus projektas, kurio metu visi moksleiviai skatinami bėgti solidarumo kilometrus ir paremti vargstančius Lietuvos bei Zambijos vaikus.

Prieš metus organizuotas Solidarumo bėgimas sulaukė didžiulio dėmesio – bėgime dalyvavo net 45 tūkst. moksleivių ir 3,5 tūkst. mokytojų iš 280 Lietuvos mokyklų. Surinkti 36 tūkst. eurų buvo skirti mokyklinėms prekėms skurdžiai gyvenantiems Lietuvos ir Zambijos vaikams. Solidarumo bėgimo metu moksleiviai ne tik suburiami bendrai sportinei veiklai, bet ir skatinami ugdyti solidarumo vertybes bei socialinę atsakomybę. Prieš Solidarumo bėgimą kiekvienas dalyvis savo artimųjų tarpe ieško „rėmėjų“ – žmonių, kurie sutiktų skirti jiems priimtiną sumą už kiekvieną moksleivio nubėgtą simbolinį kilometrą. Renginio metu moksleiviai stengiasi nubėgti kuo daugiau Solidarumo kilometrų, kad surinktų kuo didesnę paramą kenčiantiems Lietuvos ir Zambijos vaikams.

Pagrindinis projekto rėmėjas – Lietuvos paštas. Projekto globėjas – LR Švietimo ir mokslo ministerija.