Spalio 14 d., trečiadienį, šviečiant dar šiltai rudens saulutei, Panevėžio Alfonso Lipniūno progimnazijos bendruomenė aktyviai įsijungė į organizacijos „Gelbėkit vaikus“ paskelbtą II-ąjį solidarumo bėgimą, kurio metu buvo renkama parama vaikų dienos centrus lankantiems vaikams Lietuvoje bei berniukams ir mergaitėms, gyvenantiems Zambijoje. Tai – vienas iš progimnazijos gimtadieniui skirto projekto renginių. Šios akcijos iniciatoriai mūsų progimnazijoje buvo Mokinių taryba ir socialinė pedagogė Vaida Imbrasienė.

Su gera nuotaika ir šypsenomis į bėgimą rinkosi visų klasių mokiniai, mokytojai ir net tėveliai. Progimnazijos direktorė Vilma Petrulevičienė pasveikino visus bėgimo dalyvius, padėkojo už norą padėti vargstantiems ir palinkėjo sėkmingo starto bei finišo. Pasipuošę organizacijos „Gelbėkit vaikus“ lipdukais į startą stojo 124 mūsų progimnazijos mokiniai, jų tėveliai, mokinius palaikė ir klasių vadovės.

Mokiniai, padedami savo rėmėjų (tėvelių, giminaičių), ir mokytojai kilniems solidarumo bėgimo tikslams paaukojo net 105, 80 eurų! Sėkmingai pasiekę finišą, visi dalyviai buvo apdovanoti solidarumo bėgimo padėkomis. Akcija nebuvo ilga, tačiau linksma ir nuotaikinga. Išsiskirstėme patenkinti, nė kiek nepavargę ir nesušalę, nes jautėmės atlikę gerą darbą – padėjome vargstantiems.

Ačiū mokiniams, jų klasių vadovėms, kitiems mokytojams, mokinių tėveliams už aktyvų dalyvavimą, supratingumą ir gerą širdį!

Mokytoja Dainora Raudienė