Šiandien dvidešimt ketverių vaikinas – nacionalinės biatlono rinktinės narys.

Tiems kurie mano, jog sportininko karjera – tai nuolatinės alinančios treniruotės ir varžybų metu patiriamas stresas, biatlonininkas siūlo į sportą pažvelgti kitu kampu.

„Man sportas yra kur kas daugiau. Tai bendravimas, galimybė jaustis komandos dalimi. Kartu tai ir įdomios kelionės bei naujos pažintys. Patikėkite, sportas padeda atrasti ne tik įdomių pašnekovų, bet ir nuostabių draugų“, – atvirauja K. Dombrovskis.

Paklaustas, kaip nepasiduoti varžybų jauduliui ir įtampai, kai varžovai, regis, kvėpuoja į nugarą, sportininkas atsako, jog svarbiausia – kovoti už savo komandą. Iš Nemenčinės kilęs biatlonininkas įsitikinęs, kad net ir tose sporto šakose, kuriose svarbiausias yra pasiektas asmeninis rezultatas, pergalės iškovojamos tik komandiniu darbu.

„Dar iki prasidedant varžyboms visas jėgas kartu su sportininkais atiduoda ir kartu dirbantys treneriai, karštai palaiko artimieji. Tai įkvepia ir kartu įpareigoja nenuvilti komandos“, – sako K. Dombrovskis.

Nuo šešiolikos biatlono trasoje šliuožiantis K. Dombrovskis įsitikinęs, kad fiziškai aktyvus gali būti kiekvienas. Svarbiausia ne tai, kiek atsilenkimų padarysite ar kokį atstumą nubėgsite, o tai, kiek pastangų įdėsite.

„Kaip ir daugelyje kitų sričių, sporte taip pat svarbiausia ne kiekybė, o kokybė. Jei šiandien galite padaryti 30 atsilenkimų – nuo jų ir pradėkite. Svarbiausia – stenkitės juos atlikti taisyklingai, tik taip pasieksite rezultatų ir gausite naudos organizmui“, – pataria sportininkas.

Kartu su kolega Tomu Kaukėnu bei kitais šalies olimpiečiais K. Dombrovskis ragina atrasti aktyvų laisvalaikį. Prisimindamas metus, praleistus gimtojo miesto K. Parčevskio gimnazijos suole, vaikinas sako, kad jaunimui vertėtų daugiau laiko aktyviai praleisti gryname ore, nes Pasaulio sveikatos organizacijos duomenimis europiečiai juda per mažai, kad palaikytų gerą sveikatą.

Rugsėjo 21–27 dienomis sportininkai prisijungė prie Lietuvos tautinio olimpinio komiteto ir Lietuvos olimpinės akademijos bei projekto partnerio „Coca-Cola HBC Lietuva“ organizuojamo „Judėjimo savaitės“ renginių ciklo, kurio metu šalies miestų bei miestelių bendruomenės raginamos atkreipti vaikų ir tėvų dėmesį į fizinio aktyvumo teikiamą naudą.

„Judėjimo savaitė“ į masines mankštas ir bėgimus sukvietė daugiau nei 65 tūkst. dalyvių iš įvairių miesto mokyklų ir ikimokyklinio ugdymo įstaigų. Kai kuriuose miestuose prie renginių organizavimo prisideda savivaldybės.