Siekiant padidinti vaikų ir jų tėvų susidomėjimą sveika gyvensena, ikimokyklinės ir bendrojo ugdymo įstaigos bei savivaldybės kviečiamos surengti mankštas arba bėgimus stadionuose, aikštynuose, parkuose ar kitose Lietuvos miestų ir rajonų vietose. Projekto organizatoriai skatina visus dalyvius pritraukti kuo didesnį bendruomenių narių skaičių.

Labiausiai pasižymėję projekto dalyviai bus renkami atsižvelgiant į parinktos erdvės ir savo švietimo įstaigos prisistatymo originalumą bei renginio masiškumą. Jie bus apdovanoti vertingais prizais.

„Projekto tikslas yra paskatinti kuo daugiau vaikų judėti ir sportuoti. Norime parodyti fizinio aktyvumo naudą, atkreipti vaikų ir bendruomenių dėmesį į tai, kad bėgti, mankštintis bei iš to gauti naudos gali kiekvienas. Tikimės, kad projekte sudalyvavę vaikai savo ugdymo įstaigose bei šeimose ir toliau skleis meilę sportui“, – teigia olimpinė čempionė, LTOK prezidentė Daina Gudzinevičiūtė.

„Judėjimo savaitės“ partneris yra bendrovė „Coca-Cola HBC Lietuva“, inicijavusi ir įgyvendinanti programą „Išjudink save“.

„Du trečdaliai vyresnių nei 15 metų europiečių juda mažiau nei rekomenduojama, ir ši statistika tik blogėja. Bendrovė „Coca-Cola“ yra įsipareigojusi aktyviai dalyvauti kovoje su nutukimo plitimu ir propaguoti energijos balansą. Todėl remiame ne tik tokius svarbiausius sporto renginius kaip olimpinės žaidynės, bet ir nacionalinius projektus. Tikimės, kad kuo daugiau žmonių atras judėjimo džiaugsmą bei įsitrauks į įvairiausius programos „Išjudink save“ remiamus renginius – Olimpinę dieną, Judėjimo savaitę, Kalėdų karavaną ir „LTeam“ žiemos festivalį“, – teigia kompanijos „Coca-Cola HBC” pardavimų Baltijos regione vadovas Valdas Pakštys.

Dalyvauti „Judėjimo savaitės“ renginių cikle bendruomenes ragins Lietuvos olimpiečiai. Jie dalinsis specialiai vaikams skirtais patarimais apie taisyklingą bėgimą, pasakos apie mankštos naudą.

Vaikai iš visos Lietuvos ikimokyklinių ir bendrojo lavinimo įstaigų pagal amžių bus suskirstyti į keturias grupes, bėgsiančias skirtingas distancijas – nuo 250 iki 1988 metrų. Pastarasis atstumas parinktas neatsitiktinai: jis simbolizuoja olimpinę mylią. Suaugusieji bėgimo nuotolį galės pasirinkti patys.

Mokyklos, norinčios dalyvauti bėgime arba mankštoje, kviečiamos užsiregistruoti internetinėje svetainėje loa.lt iki rugsėjo 14 d. Paraiškoje reikia nurodyti bėgimo datą, amžiaus grupes, apytikslį dalyvių skaičių, kontaktinius duomenis ir trumpą informaciją apie numatomą vykdyti akciją.