Pačiame Rygos įlankos paplūdimyje važinėjo dviračiai, pristatyta nemažai suoliukų pasisėdėjimui, o bangavimas buvo toks silpnas, kad maudynėms ir pasiplaukiojimui nebuvo jokių kliūčių, tad buvo matyti nemažai žmonių, įbridusių į vandenį.

Vis dėlto bendrą vaizdą gadino nemažai apleistų pastatų šalia paplūdimio – neįtikėtina, kad tokioje vietoje, kurioje žemė turėtų kainuoti brangiai, vis dar gali išlikti tokie griuvėsiai – bet kokia investicija leistų tuos pastatus paversti brangiais barais ar viešbučiais, į kuriuos visos vietos būtų rezervuotos pusę metų į priekį. Einant paplūdimiu matėsi blokinių namų paskutiniai aukštai, iš kurių turėjo atsiverti jūros vaizdas, tačiau iš išorės tie pastatai priminė statybas prieš dvidešimt metų. Miškelyje, kuris skiria civilizaciją nuo paplūdimio, mėtėsi įvairūs rakandai, pavyzdžiui, ant tvoros pakabinta tuščia „Coca-cola“ skardinė. Visiškai apaugęs žole ir surūdijęs kabėjo pėsčiųjų tiltelis. Tokia keistoka aplinka sudarė įspūdį, kad Jūrmala yra kone paplūdimys džiunglėse.

Jūrmalos paplūdimiai man pasirodė visiškai nesutvarkyti, galbūt dėl itin didelio judėjimo srauto – nuolat važinėjama dviračiais, poilsiautojai ar vietiniai vedžioja šunis. Dėl to buvo beveik neįmanoma ramiai išsitiesti prie jūros saulei kepinant, o vanduo beveik nejuda, trūksta stipresnio bangavimo, kuris išsklaidytų vandenyje pasklidusius žaliuojančius dumblius. Nespėjanti nuo dumblių išsivalyti jūra ne itin traukė maudynėms. Šiaip ar taip, esant stipresniam vėjui turėtų tie dumbliai būti išnešiojami, tačiau vėjuoto ir lietingo oro taip pat ne itin norėjosi.

Iš tiesų tikėjausi kažko panašaus bent į Klaipėdą, tačiau panašu, kad Jūrmalai toli iki jos. Klaipėdoje Smiltynės paplūdimys daug labiau sutvarkytas, vietoj jūrmališko džiunglių atmosferą sudarančio miškelio šalia žaliuoja parkas. O ir smėlis kažkoks biresnis Klaipėdoje. Tad, manau, galime pasidžiaugti, ką turime Lietuvoje. Tiesa, saulėlydis prie Rygos įlankos buvo puikus fotografijai. Beje, girdėjau, kad Ventspilio paplūdimys daug labiau sutvarkytas – reikės išbandyti.

DELFI už šio rašinio turinį neatsako, nes tai yra subjektyvi skaitytojo nuomonė!

Rašinys dalyvauja konkurse „Atostogos, po kurių teko tik gailėtis, kodėl nelikau namie“.