Padėkos laiške, atsiųstame rusų kalba, rašoma: „Pabuvoję keletą dienų Lietuvoje, liepos 26 d., vakarėjant, važiavome atgal į gimtinę. Deja, netoli Utenos miesto netikėtai sugedo mūsų automobilis: nebegalėjome jo užvesti, nebeveikė visa automobilio elektronika“. Situacija tapo išties kritiška, kadangi pataisyti automobilį nebuvo įmanoma, o baltarusių viza galiojo tik iki vidurnakčio. „Mes pradėjome skambinti visiems, kas tuo metu galėjo mums pagelbėti, tačiau, kaip tyčia, telefonų baterijos ėmė sekti. Laimei, pro šalį važiavo pareigūnų iš Utenos automobilis“, – rašo Baltarusijos piliečiai.

Pareigūnai suprato situacijos sudėtingumą, todėl savo ruožtu pasistengė padaryti viską, kas įmanoma, kad baltarusių kelionė namo baigtųsi sėkmingai. Patruliai susisiekė su vadovybe bei Latvijos Respublikos policijos pareigūnais, nuvilko Olgos bei Michailo automobilį iki pat Lietuvos-Latvijos sienos. Ten juos pasitiko Latvijos policijos pareigūnai, kurie taip pat nuvilko baltarusių transporto priemonę iki Latvijos-Baltarusijos sienos. Pora išvengė pažeidimų, susijusių su viza, ir laimei, nesusidūrė su problemomis.

„Mes reiškiame nuoširdžią padėką Lietuvos policijai ir norime asmeniškai padėkoti Utenos policijos pareigūnams Mindaugui ir Ilonai, už profesionalumą, sąžiningumą, nesavanaudiškumą ir operatyvumą“. Pasak Baltarusijos Respublikos piliečių, pareigūnai elgėsi supratingai, profesionaliai, buvo draugiški jų atžvilgiu bei neleido supanikuoti nemalonioje situacijoje.